– Vi ønsker at så mange som mulig i Larvik og områdene rundt skal benytte seg av det flotte naturen vi har i fylket, forteller Linn Kristin Menden, som er prosjektleder i Larvik og Omegns Turistforening.

En turboklubb er en mindre og mer lokal turgruppe som er skreddersydd for barn og barnefamilier. De drar på turer omtrent annenhver uke.

Tilbudet er gratis og blir styrt av frivillige som ønsker å planlegge turer og ha ansvar.

– Vi ønsker å få til turene en fast ukedag annenhver uke, i tillegg til at det skal være helt gratis. Folk har ikke vondt av å legge fra seg skjermen og komme seg ut litt oftere, sier Menden.

LES OGSÅ: Helene (25) lever av å reise – nå gir hun deg Telemarks beste turtips

Samler familien

Turboklubben er i utgangspunktet laget for familier med barn fra 0–12 år, men det er de lokale lederne som har ansvaret for hvilken målgruppe som vil passe best for at alle som vil skal kunne delta.

– Vi ønsker at alle som vil skal kunne delta i turboklubbene, spesielt barn som kan bli med ut for å leke og ha det gøy utendørs. Barn som vokser opp har godt av å lære det enkle friluftsliv med bål og frisk luft, fremfor stillesitting og skjerm, forklarer Menden.

Les også

Linn Kristin (35) fikk jobben 52 andre ville ha: – Jeg ble helt satt ut og måtte kjøle meg ned i vannkanten

Meld interesse her

Ifølge Larvik og Omegn Turistforening sin nettside, ønsker de engasjerte frivillige som har lyst til å påvirke og skape den turboklubben deres lokalområde fortjener.

Hvis du har lyst til å være frivillig, så finner du mer informasjon, og søknadsskjema, på hjemmesiden til Larvik og Omegn Turistforening.

LES OGSÅ: Elisabeth (37) har funnet en måte å bryte opp A4-livet: – Det er flere som spør om jeg egentlig trenger et hus