Vinterferien er alltid en aktiv tid på museet og mer spenning kommer utover

SPENNING: I påsken blir det spenning i Herregården, men først er det vinterferie og kjente aktiviteter i kreativt verksted på museet i Verksgården.

SPENNING: I påsken blir det spenning i Herregården, men først er det vinterferie og kjente aktiviteter i kreativt verksted på museet i Verksgården. Foto:

Museet i Verksgården holder åpent hele vinterferieuka for barn som vil oppleve litt annen aktivitet på fridagene. Resten av våren har museet også mye spennende på programmet.

DEL

Mandag til søndag i vinterferieuka inviterer Larvik Museum til fastelavnsaktiviteter for barn og unge i Verksgården.

I Kreativt verksted kan barna lage sine egne fargerike dyrekreasjoner i papp. I tillegg får alle mulighet til å pynte bjørkeris med fargerike fjær, noe som har blitt en etablert tradisjon på museet.

- Hver ukedag til fast tid holdes det omvisning for barn i utstillingene, som avsluttes med en gjettelek på loftet. Her får barna virkelig anledning til å teste hvor kjent de er i Larvik, lover de på museet.

I museumskinoen Lille Munken vises filmer med unike klipp fra byens og distriktets nære historie.

LES OGSÅ: Plutselig dukket denne opp på Torstrand: – Jeg ropte ut et stort «ja!»

UTFORDRING: Påskemysteriene er utfordringer med gode historier.

UTFORDRING: Påskemysteriene er utfordringer med gode historier. Foto:

Sjøfart sentralt utover våren

Larvik Museums vårprogram inneholder en rekke arrangementer og aktiviteter hvor byens sjøfartshistorie står sentralt.

Allerede onsdag 29. januar er det klart for den første i rekken av maritime foredrag på Sjøfartsmuseet. Denne kvelden vil James Ronald Archer fortelle om Larviksmannen Christian Nielsen, som utviklet et av Norges største skips- og hvalfangstrederier. Chr. Nielsen & Co var en stor arbeidsgiver, og før første verdenskrig sto dette firmaet for 15 prosent av Norges samlede hvalfangst.

Ellers vil publikum kunne oppleve foredrag både i Verksgården og på Sjøfartsmuseet denne våren.

– Foredragsrekken på Sjøfartsmuseet er kommet til i et fruktbart samarbeid med Foreningen Larvik Sjøfartsmuseum, forteller museumsansatt Aleksander Vågen Oxholm.

– Dessuten vil det bli holdt to foredrag som vi arrangerer sammen med Larvik Historielag i Verksgården. Kvinners innsats under krigen og Jens Bjørneboe er temaene for disse.

LES OGSÅ: Museumsbesøket gikk opp, men har ikke beveget seg mye de siste fire årene: – Jeg jubler hver gang det er økning

Påskemysterium

I første del av påsken arrangeres Påskemysterium i Herregården for tredje år på rad. For hvert påskemysterium inviteres små og store detektiver til Herregården for å løse en kriminalgåte med handling fra 1700-tallet. Denne gangen er det selveste grev Christian Conrad Danneskiold-Laurvig som trenger lokale detektivtalenters hjelp.

– Christian Conrad var den eneste greven som bodde i grevskapet over et lengre tidsrom, forteller Vågen Oxholm. – I grevskapets arkiv dukker det opp det en rekke mennesker som vi kjenner til fra denne tiden, og det gir oss en unik mulighet til å presentere grevens «hoff» og levendegjøre denne perioden. Greven selv hadde et enormt forbruk, og kom raskt i stor gjeld til en rekke kreditorer. Vi kan røpe såpass mye at grevens luksusvaner ligger til grunn for årets påskemysterium. Og at publikum vil få møte greven i egen høye person! legger han til.

Et annet arrangement som trekkes fram er den tradisjonsrike maritime familiedagen på Sjøfartsmuseet og Skottebrygga.

– I år blir det et større spenn med aktiviteter for barn enn tidligere. Denne maisøndagen vil museet presentere et større maritimt formidlingsprosjekt.

I det maritime verkstedet kan man lage makramé og knuter, og prøve seg på en ekte minireperbane, hvor barna også kan lage sitt eget hoppetau. I tillegg blir det fortellerstund og mulighet for en tur ut på fjorden med Frithjofs Venner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.