BYGGMAGASINET

Tar rotta på skadedyr!

Det var helt tilfeldig at Knut Vidar Christiansen endte opp innen skadedyrkontroll. Nå har han nesten 30 års erfaring innen bransjen, og har startet et helt nytt firma.

Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

- Det var Arbeidskontoret, som det het den gangen, som hjalp meg med å få den jobben. Saksbehandleren ba meg om å søke på stillingen og jeg turte ikke gjøre annet enn det hun sa! Så fikk jeg jobben, forteller Knut Vidar og ler godt.

Det skulle vise seg å være en jobb som Knut Vidar likte godt, og en bransje som han kom til å gjøre stor karriere i. Etter et år i stillingen fikk Knut Vidar tilbud om å kjøpe seg inn i bedriften han var i, og det gjorde han uten å nøle.

- Jeg lånte på huset til over pipa, sier Knut Vidar.

TAR ROTTA PÅ DET MESTE: Knut Vidar setter ut en boks på steder der det er naturlig for mus og rotter å ferdes.

Savn fra tidligere kunder

Etter å ha solgt sitt forrige norske skadedyrkontrollfirma har Knut Vidar hatt fokus på skadedyrbedrifter i Baltikum i et par år, men nå er han tilbake på hjemlige trakter i Stavern.

Grunnen til at han har kommet tilbake er såre enkel: Tidligere kunder savnet Knut Vidar!

- Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å starte opp igjen, men det er så mange kunder som maser, forteller han med et glimt i blikket.

Nå har Knut Vidar startet BURI Norsk Skadedyrkontroll AS som en familiebedrift med sønnen Åvar Daniel, og det trives de godt med. Selv om BURI ble etablert i februar 2021, har de nærmere 30 års erfaring fra skadedyrkontroll og vet hva de driver med.

BURI skal levere effektiv kvalitet av fremtidsrettet og miljøriktig skadedyrkontroll.

Tar alt fra maur til mus

BURI tar på seg jobber fra både private kunder og alle typer bedrifter: landbruk, bakerier og konditorier, restauranter, fabrikker og lager. Hvor enn skadedyr finnes og må fjernes, kan du finne Knut Vidar og Åvar Daniel!

De bruker sin erfaring og forståelse til å bekjempe rotter, mus, maur, skjeggkre, veggdyr og kakerlakker, og tilbyr også fuglesikring.

- Vi har mange kunder som bare jobber forebyggende, og så har vi noen kunder hvor vi først bekjemper et problem, og deretter jobber forebyggende på sikt, sier Knut Vidar, og fortsetter.

- Vi skal både jobbe så du slipper å ha de, og vi skal jobbe for at du slipper å få de inn igjen senere!

På spørsmål om hvilke områder de arbeider i, sier Knut Vidar at det er mest praktisk – for både BURI og kunden – å holde seg innen en times kjøretur i hver retning fra Stavern.

- Egentlig hele Vestfold og Grenland da, legger han til.

Buri Norsk Skadedyrkontroll

  • Etablert i februar 2021 av Knut Vidar og Åvar Daniel Christiansen, som har nærmere 30 års erfaring innen skadedyrkontroll.

  • BURI er en totalleverandør av skadedyrkontroll til privatpersoner og bedrifter i alle næringer.

  • Firmaet dekker store deler av Vestfold og omegn.

  • De kan jobbe preventivt, med bekjemping og rutinekontroller etter endt bekjemping.

Natural environment, Jeans, Smile, Trousers, Plant, Vertebrate, Tree, Mammal, Grass

ROTTEFANGERNE FRA STAVERN: Åvar Daniel (t.v.) og Knut Vidar Kristiansen hjelper deg med å bli kvitt skadedyr.

Fremtidsrettet bedrift

Knut Vidar Christiansen er tydelig lidenskapelig opptatt av bransjen, og har sett og gjort det meste gjennom tiårene. Han snakker frittflytende om hvilke utfordringer og potensielle løsninger som finnes rundt forskjellige typer skadedyr.

BURI sikter på å jobbe med fremtidsrettet og miljøriktig skadedyrkontroll, og aller helst ser Knut Vidar at man slipper å bruke miljøgifter.

Å bruke åtestasjoner med gift for å ta knekken på skadedyr kan virke veldig effektivt, men er også risikofylt, spesielt i boligområder hvor hunder, katter og andre dyr ferdes hver dag.

- Ulempen med åte utvendig er jo at det blir mange ganger mer giftig i sollys, så vi må være veldig forsiktig med å bruke det utvendig, forklarer Knut Vidar.

BURI Norsk Skadedyrkontroll prøver kontinuerlig å utvikle seg, og holder seg oppdatert på endringer og trender i bransjen. De prøver å få tak i kun det beste på markedet når det gjelder middel og utstyr.

People in nature, Jeans, Plant, Leg, Jacket, Grass
People in nature, Plant, Dress, Sunglasses, Wood, Grass, Finger
Plant, Wood, Grass
Toy, Wood

Forhindre skadedyr selv

Som du kan tenke deg, har det kommet en del nye regelverk i løpet av Knut Vidars tiår i bransjen. De fleste har gjort at det ikke er fullt så lett for kunden å håndtere skadedyr på egenhånd som det var før.

- Men det er fremdeles noen ting kundene våre kan gjøre selv, påpeker han.

Det enkleste man kan gjøre for å forhindre problemer med skadedyr selv er å sørge for at bygget er 100 prosent tett, og å tette alle åpninger og sprekker, selv om det ikke alltid er like enkelt.

- Ulempen med alle bygg er jo at de har dører og porter. Det er ikke like lett å ha stengt bestandig, sier Knut Vidar.

Å gjøre endringen i hagen kan også bidra til å holde insekter på utsiden av husets fire vegger, mener han.

- Mange liker å ha blomsterbed ved husveggen, men fra et skadedyrsperspektiv er det nok best å ha grus inntil huset. Det er mye mer arbeid for en maur å passere en strekning med grus enn det er med plen eller jord, forteller han.

Kontakt

Adresse
Helgeroveien 233
3294 Stavern

Telefon
90 85 67 90

E-post
admin@buri.as

lett-tak systemer

På topp i over
2000 år

High-visibility clothing, Blue-collar worker, Road surface, Workwear, Tradesman, Steelworker, Asphalt, Ironworker, Engineer, Line

vestfold klima og ventilasjon

Totalleverandør av ren og trygg luft

Motor vehicle, Automotive design, Compact van, Tire, Wheel, Car, Asphalt