BYGGMAGASINET

På topp i over 2000 år

De ansatte i Lett-Tak Systemer AS har til sammen over 2000 års erfaring på tak. De prosjekterer, bygger, leverer og monterer – skreddersydd etter kundens ønsker!

ANNONSØRINNHOLD FRA

For hva har egentlig Oslo lufthavn Gardermoen, Friends Arena i Stockholm, Jordal Amfi og 750 skoler rundt om i Norden til felles?

Jo, samtlige har tak montert av den tradisjonsrike bedriften som ble etablert på Hegdal i 1980. Planen var å feire 40 årsjubileum i fjor, men det verdensomspennende koronaviruset satte en effektiv stopper for det.

– Vi kan trygt si at vi er en tradisjonsbedrift i Larvik. Det er ikke så mye industrivirksomhet igjen her, så vi er litt stolte av det, smiler daglig leder Johan Aas.

Cloud, Water, Sky, Building, Dusk, Afterglow, Sunset, Lake, Horizon

Bølgen kulturhus med Lett-Tak elementer.

Leverer prefabrikert

Lett-Tak Systemer AS teller rundt 135 ansatte. De har kunder i hele Norden, fortrinnsvis i Norge, og leverer taksystemer til både inn- og utland.

– Takkonstruksjonen er jo en veldig viktig flate. Taket skal beskytte bygget gjennom hele levetiden. Det er bokstavelig talt den første beskyttelsen mot vær og vind, forteller han.

De har bygget tak hver eneste dag i flere tiår. Bedriften prosjekterer, tegner, dokumenterer, produserer og monterer. I tillegg til tonnevis med erfaring, innehar de ansatte en tung teknisk kompetanse som gjør taket motstandsdyktig i kampen mot det røffe været i Norden.

– Så er vi ledende på prefabrikkerte takelementer som er bygget i kontrollerte omgivelser med drevne folk. Vi kommer, løfter elementene på plass og drar. Effektiv byggelogistikk er et av de beste argumentene at du får tett tak i løpet av en dag, forklarer Johan.

Vi er det største fagmiljøet på takelementer i Norden. Det skal aldri falle ned et tak som er bygget og beregnet av våre folk.

Lett-Tak Systemer AS

"

Gjenbruk og sirkulær økonomi

Et tett tak på så kort tid vil åpenbart bidra til å spare kostnader, samtidig som det vil forenkle kommende prosesser i bygget. Mange kunder setter pris på at de ikke trenger å bekymre seg for avfallshåndtering i etterkant, opplyser teknisk sjef Gitte Manvik.

– Avfallet som er igjen etter oss, tar vi med hjem og resirkulerer av hensyn til bærekraft og grønn profil, sier hun.

Selv om man som regel bygger tak som skal vare hele byggets levetid, finnes det løsninger som gjør at taket kan demonteres og monteres på nytt et annet sted.

– På miljøsiden får dette større og større fokus. Da kan du også bytte elementer av taket eller bygningsdeler som er skadet som følge av for eksempel brann, legger daglig leder Johan til.

Du kan likevel være sikker på at Larvik-bedriften leverer et bunnsolid produkt.

– Vi er det største fagmiljøet på takelementer i Norden. Det skal aldri falle ned et tak som er bygget og beregnet av våre folk. Vi gir deg full bygningsdokumentasjon og kan ta frem tegninger av alle elementer i etterkant, sier Johan.

I arkivet har Lett-Tak Systemer dokumentasjon på alle leverte tak. De kan faktisk gå helt tilbake til begynnelsen i 1980!

– Det er artig når det kommer kunder som spør om vi har dokumentasjon på 20 år gamle tak. Da går vi bare i arkivet. Vi kan bistå kunden hele veien, ler Gitte.

Ved å beregne og dokumentere ned til hver minste detalj, får kundene virkelig merke at de samarbeider med fagpersoner.

Mass production, Building
Building, Lighting, Floor, Line, Flooring
Body of water, Building, Sky, Lake

Solcellepanel

Lett-Tak Systemer er bevisste sitt miljøansvar og benytter seg utelukkende av bærekraftig produserte delkomponenter fra anerkjente leverandører, helt i tråd med sine egne kjerneverdier: Engasjert, Ordentlig og Nyskapende.

På norske bygninger blir det stadig mer vanlig å montere solcellemoduler. Støtteordninger og lavere priser på det internasjonale markedet har bidratt sterkt til at antall installasjoner er blitt fordoblet de siste fire årene. Den vanligste monteringsmetoden er moduler som er festet på et stativ som kan monteres direkte på bedriftens takelementer.

I samarbeid med Isola/Solar er de nå i full gang med å kjøre et pilotprosjekt på eget bygg.

– Det er vanlig med én flate som vender mot sola, men her er det to sider med et reflekterende belegg. Det skal gi høyere effekt og er en enkel og trygg montasje. Det er store krefter i sving, så vår oppgave er å montere disse flatt på taket, beregne kreftene og lage løsninger som gjør at dette ligger der og er tett året rundt, forklarer Johan.

De inviterer gjerne kundene til Hegdal etter de har sett effekten av dette og gjort presise beregninger. De er sterke i troa på at denne løsningen vil bidra godt til egen strømforsyning, og at det vil redusere C02-utslippene betraktelig.

Lett-Tak Systemer AS

 • Lett-Tak Systemer ble etablert i 1980.

 • Lokale, langsiktige, solide og industrielle eiere.

 • Fabrikken ligger i Larvik, og har fem produksjonslinjer med en produksjonskapasitet på rundt 300 000 kvadratmeter i året.

 • Leverer til haller, næringsbygg, undervisningsbygg og boligprosjekter.

 • Lett-Tak-elementene produseres på bestilling og skreddersys til hvert enkelt bygg.

 • Lett-Tak Systemer AS har kunder i hele Norden. Elementer levers til både inn- og utland.

 • Ledende på elementbaserte kompakttak i Norge.

 • Rundt 135 ansatte.

 • Stort fokus på bærekraftig utvikling og jobber kontinuerlig med å lage nye gode løsninger i takt med marked og etterspørsel.

 • Omsatte for rundt 250 millioner kroner i 2020.

 • Har vilje til å satse og gjøre nødvendige grep for å utvikle seg videre.

Tenker miljø

I Lett-Tak Systemer er "nytenkende" et sentralt ord – og de baserer hele sin virksomhet på å utvikle gode og bærekraftige løsninger som er i tråd med utviklingen i samfunnet.

Et godt eksempel på dette er fordrøyningstak hvor vannet på taket gradvis slippes ut via ventiler og tak med grøntområder.

– Da tror vi det er lurt at taket under legges av noen som kan det, smiler daglig leder.

Han er strålende fornøyd med eierne, Lundhs Labrador. I styret sitter det faktisk tre generasjoner fra eierfamilien.

– Som ny daglig leder er jeg ydmyk for at de gir oss muligheten til fortsatt vekst. Jeg opplever at det er viktig for våre eiere med en trygg, god og sunn industrivirksomhet som er lønnsom og konkurransedyktig, fremhever han.

Motor vehicle, Automotive lighting, Parking meter, Yellow

Alle foto: Tom Christensen

Kontakt

Adresse
Hegdalveien 139
3261 Larvik

Åpningstider
Mandag - fredag: 07:00 - 16:00

Telefon: 33 13 28 00
E-post: firmapost@lett-tak.no

andersen & høines maskin

Graver for den lokale utviklingen

High-visibility clothing, Hard hat, Motor vehicle, Road surface, Helmet, Workwear, Plant, Tradesman, Green, Human

buri norsk skadedyrkontroll

Tar rotta på
skadedyr!

Human, Sleeve, Font, Community