Far og sønn gjør stor suksess:

– Vi valgte å satse på vår største lidenskap

Da samfunnet stengte ned, var OZ Media i gang med å utvide sine tjenester. De forventet at mediebyrået sakte, men sikkert skulle vokse. I stedet opplevde de en enorm vekst.

ANNONSØRINNHOLD FRA

– Omsetningen tidoblet seg i løpet av den perioden, det ble en relativt hektisk sommer for oss. Det var veldig gøy, sier David Levi Olafsson.

Det har vært en overveldende tid for far og sønn, Gudbjörn Olafur Zophoniasson og David Levi Olafsson. For drøyt to år siden valgte de å satse på sin største lidenskap og etablerte OZ Media, som i dag er et teknisk firma som leverer et bredt spekter innenfor tjenestene lys, lyd, video og internettløsninger.

Reisen startet tilbake i 2018. Ved siden av sin fast jobb som automatiker, hjalp David til med prosjekter innenfor ulike medietjenester for andre aktører. Etter hvert ønsker han å kjøpe nytt utstyr, da kom ideen fra Gudbjörn om å etablere et mediebyrå sammen.

– Jeg tenkte, "hvorfor ikke bare starte vårt eget?" Jeg har flere års erfaring fra da jeg jobbet som tekniker på Island, innenfor riksradioen og som selvstendig, sier Gudbjörn.

TO GENERASJONER SOM HAR FUNNET TONEN: Gudbjörn Olafur Zophoniasson (f.v.) og David Levi Olafsson, henholdsvis far og sønn, har virkelig funnet tonen sammen i OZ Media. Firmaet tilbyr et bredt spekter av tjenester innen lyd og bilde for blant annet kulturarrangement, konferanser og events.

Høy teknisk kompetanse

Ved oppstart av firmaet var det viktig for begge å finne det perfekte navnet. David forteller at de ønsket et navn med solid grunnlag som var meningsfullt og fint.

– Det naturlige valget ble å sette sammen initialene til begges etternavn, som har forankring til vår identitet, sier David.

I 2012 flyttet David og Gudbjörn fra Island. De har over 30 års samlet erfaring fra TV, radio, teater og konserter, og kan i dag tilby et bredt spekter med ideer og løsninger for eventer og installasjoner. Mye av denne erfaringen stammer fra hjemlandet, og Gudbjörn forteller at suksessen er overveldende.

– Vi ville starte smått, og heller bygge oss opp, istedenfor å ta opp flere lån. Nettverket var ikke så stort til å begynne med, så det var en risiko å ta, sier Gudbjörn.

Ved å markedsføre den brede kompetansen som teknikere, klarte dem å synliggjøre seg godt ut i markedet, både til privatpersoner og bedriftskunder. De første prosjektene besto av installasjon av høyttalere og lyssetting.

I dag tilbyr OZ Media lysdesign, både innenfor scene, teater og interiør. Flere av prosjektene går blant annet ut på sette opp lydanlegg og utstyr i alt fra kirkelokaler til konferanse- og møterom.

Våre tjenester

 • Spesialbelysning
 • Layoutservice
 • Webdesign
 • Eventutstyr
 • Video / streaming
 • Rengjøring og vedlikehold av utstyr
 • Digital oppslagstavle
 • Lys, lyd og bilde
 • Levering og oppsett

Møtte etterspørselen

Da pandemien i mars rammet Norge, ble etterspørselen av teknisk kompetanse innfor streaming-tjenester høy. I løpet av denne tiden hadde OZ Media kartlagt en to-årsplan, som besto av å satse mer på tjenester rettet mot video- og streaming.

– Vi hadde på den tiden ikke kjøpt noen ting for å produsere video, vi hadde kun kompetansen godt i ryggmargen, sier David.

Han forteller at toårsplanen snart ble til få måneder. De gikk raskt til innkjøp av utstyr for å møte etterspørselen, og det tok ikke lang tid før David og Gudbjörn fikk oppdrag gjennom en større aktør i Skien, for blant annet Skien kommune og flere begravelsesbyråer i nærområdet.

– Det har vært mye variert arbeid, alt fra bystyremøter til flotte, fine konserter som vi har hatt stor glede å være en del av. Vi har gode løsninger for enhver aktør som nå må ta i bruk slike tjenester, mer enn tidligere, sier Gudbjörn.

OZ Media

 • Etablert i 2018, av Gudbjörn Olafur Zophoniasson, og David Levi Olafsson.
 • Vi er et teknisk firma med flere års erfaring innfor tv, radio, eventservice, konserter og teater.
 • Bred kompetanse innenfor lys, lyd, video og internettløsninger.
 • Vi har som visjon om å alltid levere maks kvalitet, uansett størrelse.
 • Lidenskapelig opptatt av vårt fagfelt – med blikket rettet mot kunden.

LIDENSKAP FOR JOBBEN: David Levi Olafsson har bakgrunn som automatiker, med høy teknisk kompetanse som kommer godt med også i mediebransjen. Målet er å kunne drive med OZ Media på heltid.

Drømmen videre

OZ Media har som visjon om å alltid levere maks kvalitet. Prosjektene varierer på størrelser, men både far og sønn har alltid samme tilnærmelse på prosjektene, og garanterer like god kreative, gode og idesterke løsninger til alle oppdragsgivere.

– Vi er opptatt av god moral, og vi legger stor sjel i alle oppdragene vi får. For oss er det viktig å møte alle kunder ved å lytte, tilpasse og føye oss etter deres ønsker og gi dem gode innspill, sier Gudbjörn.

Enn så lenge jobber både David og Gudbjörn med OZ Media som et sideprosjekt, da begge har fulltidsjobb. Målet er å drive mediebyrået på heltid.

– Media er noe vi elsker. Vi drømmer om å jobbe med vår største lidenskap i fremtiden, avslutter Gudbjörn.

OZ Media tilbyr gratis befaring og kommer og hjelper deg med å finne den løsningen som passet best, slik at du slipper å betale for noe du ikke trenger.

"Ingenting er bedre enn følelsen av å levere noe som vi er stolte av" – OZ Media

Kontakt

Adresse
Frøystadveien 10, 3269 Larvik

Telefon: 93 27 76 75
E-post:  info@ozmedia.no