Sliter du med dårlig sikt og en sliten frontrute?

Her får du et glassklart råd for å spare penger!

Har frontruten din en sprekk, et sår eller stensprut dekkes det av forsikringen din. Men er den samme ruta nedslitt i synsfeltet må den erstattes – for din regning.

Du har bilen din på et verksted for periodisk kjøretøykontroll, den såkalte EU-kontrollen, og på lappen står det en 2-erfeil for frontrute med stor slitasje i synsfeltet.

Mange av oss tenker at med kasko eller delkasko dekkes dette av forsikringen, og du slipper unna med en egenandel. Det er feil.

– Er ruta så slitt at den blir underkjent så må du dekke utgiftene til skifte av rute selv, bekrefter daglig leder ved Riis Bilglass i Larvik Tom Andreas Meyer.

Og det kan bli en kostbar affære.

Automobile repair shop, Automotive design, Motor vehicle, Car, Windshield

Den dagen du må bytte frontruta på bilen, kan du være trygg på at den er i de beste hender hos Knut Magne Askerud (f.v.) og Tom Meyer hos Riis Bilglass Larvik.

Bytt vindusviskere!

– Ruteskift på personbil grunnet slitasje varierer fra 8.000 kroner til 35.000 kroner, sier Meyer nøkternt.

Det kan med andre ord bli en uforutsett utgift som svir. Så blir neste spørsmål hva man kan gjøre for å forhindre den typen slitasje som fører til en slik kontrollfeil. Heldigvis er løsningen verken komplisert eller spesielt kostnadskrevende.

– Årsaken er som regel slitte vindusviskere. De bør skiftes én til to ganger i året for å unngå slike problemer, og det er jo en billig forsikring egentlig, sier Meyer.

Vehicle
Motor vehicle, Car
Weight training, Physical fitness, Joint, Arm, Gym, Shoulder

Gratis lånebil

Han forteller at det også er et krav om å bytte ruta hvis du har fått steinsprut i synsfeltet på 10 millimeter eller mer, eller om det oppdages en sprekk som går mot synsfeltet. Fordelen er at slike skader dekkes av vanlig forsikring.

– Kasko eller delkasko har glassforsikring med varierende egenandel – som regel mellom 0 og 3.000 kroner, sier Meyer.

Hos Riis Bilglass i Larvik skifter de rute på alle kjøretøy på vanlig vei. Altså lastebil, buss, bobil og personbil. Mens arbeidet utføres kan kunden få gratis lånebil til disposisjon.

– Den nye ruta blir limt. Så kan bilen leveres ut forskriftsmessig etter at den har tørket innendørs lenge nok til at den har herdet, sier Meyer som understreker at de har alt nødvendig kalibreringsutstyr som må til for at sikkerhetssystemer og sensorer fungerer korrekt etter et ruteskift.

Frontruta i moderne biler er teknisk avanserte, men mange ulike funksjoner. Tom Meyer utfører kalibrering for å sikre at alt fungerer som det skal.

Keramisk lakkbeskyttelse

I tillegg til glassjobber driver Riis Bilglass mye med langtidsbevaring av lakk i form av keramisk lakkbeskyttelse. Det erstatter polering og hindrer at forurensning, riper og smuss ødelegger lakk og glans.

– Lakken blir også mer motstandsdyktig mot stensprut og riper. Det er en behandling som skal etterbehandles hvert år - med påfølgende etterkontroll. Da opprettholdes 6 til 9 års garanti, sier Meyer.

De tilbyr tre typer behandling, avhengig av garantitiden. Selve prosessen og effekten er den samme. Før man legger på den keramiske topcoaten kan ofte være behov for lakkrens eller fjerning av riper først.

– Mange velger å gjøre dette i forbindelse med anskaffelse av en ny bil, slik at lakken holder seg pen. Men det er fortsatt en del som ønsker å ta godt vare på en eldre bruktbil, sier Meyer.

Automotive exterior, Luxury vehicle, Car, Wheel, Tire

Hos Riis Bilglass får du også utført keramisk lakkbehandling. Knut Magne Askerud sørger for at bilen er klar for en lang norsk vinter.

Nylig blitt miljøfyrtårn

Denne behandlingen foregår i flere omganger, og det krever at bilen må stå hos Riis Bilglass i to dager før prosessen er fullført.

Firmaet i Larvik ble etablert så tidlig som i 1984, og Meyer har vært med siden starten. De er i dag tre ansatte med god fagkunnskap og fullt fokus på service og kundeoppfølging.

– Kundene våre setter pris på et lokalt firma i en norsk kjede. Vi har jo vært i byen i 36 år så vi er godt kjent, sier Meyer.

De ble i starten av 2020 sertifisert miljøfyrtårn slik som hele kjeden skal bli i løpet av 2021.

Kontakt oss

Adresse
Elveveien 10
3262 Larvik

Åpningstider
Mandag - fredag: 07:30 - 16:00

Telefon: 33 18 36 30
E-post:  post@larvikbilglass.no

Riis Bilglass

  • Riis Bilglass er Norges største bilglasskjede med 200 avdelinger lokalt i hele Norge.
  • Vi utfører alle tjenester innen bilglass på alt av person- vare- og lastebiler, og ellers alle transportmidler.
  • Riis Bilglass fikser alt fra en liten steinsprut på frontruta til bytting av bilruter på den fineste veteranbil.
  • Vi legger også solfilm i mange ulike mørkhetsgrader og farger på bilen din.
  • Vi samarbeider med alle forsikringsselskapene i Norge og ordner alt papirarbeid for deg.
  • Trenger du bil mens du venter på din egen, får du låne gratis av oss.