Gå til sidens hovedinnhold

Vitnene skapte usikkerhet i retten – kvinne ble frikjent

Artikkelen er over 1 år gammel

Hun var tiltalt for både kjøring uten gyldig førerkort, og for å ha hatt med seg kniv på offentlig sted. Hun ble kun dømt for det ene.

Politiet var tilfeldigvis i nærheten den juniettermiddagen i fjor, da de fikk tips av en kar om ei dame som kjørte forbi han – ei dame han visste ikke hadde gyldig førerkort.

Han kontaktet politiet og varslet om det som hadde skjedd. Politiet dukket opp for å sjekke det hele og fant kvinnen i en parkert bil et sted i Lågendalen. Hun hadde ikke gyldig førerkort, men forklarte at hun bare satt i bilen mens hun ventet på en hun hadde en avtale med.

I retten ble fikk også en annen kvinne forklare seg om hva som hadde skjedd den dagen. Hun sa at det var hun som hadde kjørt og parkert bilen der den dagen.

LES OGSÅ: Bøtene haglet og førerkortene røk i ekspressfart: – Jeg blir litt overrasket

I dommen fra Vestfold tingrett står det som følger: «Fordi saken ikke hadde første prioritet på tidspunktet ble det ikke sjekket om bilens motor var varm». Siden to vitner forklarte seg ulikt om hva kvinnen faktisk hadde gjort denne dagen, mente retten det hele var så usikkert at kvinnen måtte frifinnes for dette.

Det hun imidlertid ble dømt for, var bæring av kniv på offentlig sted. Da politiet fant henne i bilen, fant de altså også en kniv som var formet og skjult som et bankkort. For dette ble kvinnen dømt til å betale en bot på 4.000 kroner.

Les også

Iverksetter tiltak etter helgens ras på E18

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.