Faren slo datteren i ansiktet så hun begynte å blø, dyttet henne, dro henne etter håret gjennom flere rom i boligen, spyttet henne i ansiktet og satte seg oppå henne. Volden og krenkelsene av datteren, som var 13 år da volden startet, skjedde flere ganger og mishandlingen foregitt over flere år på familiens bosted fram til barnevernet tok fra 46-åringen og samboeren barna i 2016.

I tillegg til mishandlingen skal faren ha utsatt datteren for psykisk vold ved kontrollerende atferd, nedsettende og krenkende språkbruk og kjefting og skriking.

Nå er faren dømt til å betale sin mindreårige datter 100.000 kroner i oppreisning. Han må også i fengsel i ett år og må betale en bot på 5.000 kroner.

Truet statsministeren

46-åringen mistet jobben og var preget av det. Da barnevernet overtok omsorgen for barna, startet mannens kamp for å få tilbake ungene – noe som førte til trusler mot flere statsansatte, ansatte i politiet og statsminister Erna Solberg.

Mannen la ut en rekke meldinger på Facebook. Politiet aksjonerte også etter de stadige meldingene han luftet, også etter at 46-åringen flyttet til Larvik i fjor. Familien har bodd en rekke steder i Vestfold og andre steder i landet.

« Jeg begynner å drepehvis det ikke skjer noe nå. Det er på tide at det skjer noe nå. Jeg sender dette til statsministerenog justisministeren og jeg sender det til alle jeg mener må ta imot dette», var en av flere meldinger mannen la ut på Facebook.

I andre meldinger skrev han blant annet «jeg blir nå drapsmann» og mye annet gjentatte ganger.

Da mannen møtte i retten for en stund siden, hevdet han at han handlet i nødverge og at handlingen hans derfor ikke var straffbare når det gjaldt truslene. Mannen mente blant annet at politiet var unødvendig mye hjemme hos ham og at straffesaken mot han strakk ut i tid.

LES OGSÅ: Unggutt testet pappas bil: – Speedometeret på bilen må ha vist 230. Det er helt ekstremt!

Brukte hasj og amfetamin

46-åringen ble også dømt for å ha kjørt i hasj- og amfetaminrus i Holmestrand i desember 2016, men ble frikjent for tiltaleposten som gjaldt at han ikke hadde gyldig førerkort da kjøreturen fant sted. 46-åringen ble også dømt for bruk av hasj og amfetamin og besittelse av hasj i hjemmet sitt i 2016. Han ble også dømt for brudd på besøksforbud mot datteren og mot et annet familiemedlem.

Mannen nekter for vold mot datteren.

I tillegg til fengselsstraffen og boten, mistet 46-åringen førerkortet i ett år.

Han har også fått kontaktforbud overfor datteren i fem år. Dommen var enstemmig.