(Vestviken 24)

Den årlige lista over verdens rikeste fra finanstidsskriftet Forbes ble offentliggjort denne uka.

Amazons Jeff Bezos topper lista foran Bill Gates. Donald Trump raser over 200 plasser på årets liste, som også teller 15 nordmenn.

Forbes anslår nå verdien av Donald Trumps formue til 24,1 milliarder kroner. Det holder «bare» til en 766. plass på lista over verdens rikeste.

Dette til tross for at Trump senest i 2015 skrøt på seg at formuen hans var på over 80 milliarder.

Trumps formue har ifølge Forbes krympet med 3,1 milliarder kroner, og det har resultert i at han faller 222 plasser fra fjoråret.

LES OGSÅ: Slik er de største formuene skapt – og her er listen over de rikeste i Vestfold

Verdens rikeste

Verdien på Amazon-aksjen har steget med 59 prosent det siste året, og selskapets sjef Jeff Bezos har nesten doblet sin formue. Han er ifølge Forbes nå god for 933 milliarder kroner og verdens rikeste mann.

Microsoft-grunnlegger Bill Gates har ifølge Forbes en formue på 700 milliarder kroner, mens den aldrende amerikanske investoren Warren Buffett kommer på tredjeplass med en formue på drøyt 650 milliarder kroner.

Den franske forretningsmannen Bernard Arnault har klatret fra 11. til 4. plass og er sammen med familien god for 560 milliarder kroner, mens Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg havner på 5. plass med en formue på drøyt 550 milliarder kroner.

Ifølge Forbes er det nå 2.208 dollarmilliardærer i verden, noe som er et rekordhøyt tall. Flest er å finne i USA, etterfulgt av Kina.

(saken fortsetter under bildet)

 

Styrtrike nordmenn

John Fredriksen er den norsktalende personen som topper Forbes-lista, med en anslått formue på 54 milliarder kroner.

Den utflyttede nordmannen har en rekke eiendommer rundt om, blant annet luksuslandstedet Movik Østre på Nøtterøy. Det 16 mål store landstedet har strandlinje mot Vrengen, sundet mellom Nøtterøy og Tjøme.

Fredriksen med familie har eid eiendommen med flere romslige og påkostede bygninger i snart 20 år.

I tillegg eier Fredriksen blant annet en megavilla kalt "The Old Rectory" i Londons mest eksklusive boområde Chelsea, som trolig er verdt rundt to milliarder kroner.

LES OGSÅ: To tredeler av Norges rikeste er arvinger

Rike på dagligvarer

Neste nordmann på lista er dagligvarebaronen Odd Reitan, med en anslått formue på drøyt 51 milliarder kroner. Dette holder til en 251. plass på Forbes-lista.

Hver gang du handler mat i en Rema 1000-butikk bidrar du til at Reitans formue opprettholdes.

Johan Johannson i Norgesgruppen er ifølge Forbes god for drøyt 34 milliarder kroner og med det verdens 480. rikeste mann. Norgesgruppen står blant annet bak matkjedene Meny, Kiwi, Spar og Joker.

Hedgefondforvalteren Andreas Halvorsen følger på 606. plass med i underkant av 29 milliarder kroner.

Arne Wilhelmsen, Kjell Inge Røkke, Caroline Hagen Kjos, Stein Erik Hagen, Torstein Hagen, Gustav Magnar Witzøe, Petter Stordalen, Alexandra Andresen, Katharina Andresen, Ivar Erik Tollefsen, Svein Støle og Alexander Vik har også fått plass på lista over dollarmilliardærer

Også Arne Wilhelmsen ferierer jevnlig i Vestfold, nærmere bestemt på landstedet på Hvasser.