(Vestviken 24)

8 av 10 nordmenn liker å reise i jobben. Bare 12 prosent som drar på forretningsreise sier de misliker det. Det er langt færre enn våre naboer i Norden.

Dette kommer fram i en stor undersøkelse gjennomført av BCD Travel blant nordiske forretningsreisende.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Avveksling

– Det er mulig vi nordmenn liker et avbrekk i rutinene, forteller Bernt Roger Eliassen, direktør i BCD Travel Norway.

– Å reise er en måte å komme vekk fra hverdagen på, en avveksling fra rutinene, og kanskje en pause fra kona eller mannen, uttaler han.

Til sammenlikning sier hver fjerde (24 prosent) svenske og danske forretningsreisende at de skulle ønske de kunne slippe å dra. Finnene er de som minst liker å reise med jobben: 26 prosent av finnene ville heller ha blitt hjemme.

Av de som ikke liker å reise, er det familien som er den viktigste årsaken til dette: 32 prosent av de med barn sier at de ikke liker å reise fordi de savner familien.

LES OGSÅ: Sammen skal de få enda flere turister til Vestfold

«Bleasure»

Nordmenn på forretningsreise blander gjerne business og pleasure (bleasure): Mer enn tre av fire (77 prosent) kombinerer jobbreisen med andre aktiviteter som kultur, shopping eller sightseeing.

Også her er svenskene  og danskene mindre entusiastiske enn oss: Bare 63 prosent av våre naboer blander business og pleasure på reise.

Nesten 70 prosent av norske forretningsreisende sier at beliggenheten er det viktigste når man booker et hotell. Prisen er det nest viktigste.Deretter følger fasiliteter som gratis wi-fi, frokost eller trimrom.

LES OGSÅ: – Aldri før har så mange reist fra Torp

– Når man er på reise, vil man naturlig nok gjerne bo i nærheten av der møtet er. Dersom møtet finner sted utenfor sentrum, velger mange også å bo sentralt og heller ta seg til og fra møtet, forteller Eliassen.

– Som undersøkelsen viser så velger mange å kombinere reisen med fritid og da er det hyggeligere å bo sentralt enn å bo på et konferansehotell som kanskje ligger langt utenfor sentrum.

4.427 respondenter fra Norge (1.113), Finland (1.045), Sverige (1.035) og Danmark (1.244) besvarte undersøkelsen. (ANB)