Gå til sidens hovedinnhold

Rekordmange ledige jobber i Vestfold – her trenger de åtte nye kolleger

Artikkelen er over 3 år gammel

Antallet ledige jobber er rekordhøyt i Vestfold. Bravida er blant dem som vokser og jakter på nye medarbeidere.

(Vestviken 24)

– I fjor slo vi sammen avdelingene i Sandefjord og Larvik og flyttet hit, forteller Øyvind Hagen. Regiondirektøren i Bravida møter oss på Skolmar ved Sandefjord, lokalene der over 60 ansatte flyttet inn i fjor.

Etter sammenslåingen har oppdragsmengden økt. Nå har Bravida lyst ut åtte elektrikerstillinger.

– Vi har mange store prosjekter, blant annet for Jotun, Sykehuset i Vestfold og Posten på Borgeskogen. I tillegg har vi en stor ordrereserve, forteller Hagen.

Han ser ikke bort fra at Bravida i løpet av kort tid trenger enda flere nye medarbeidere. I tillegg regner avdelingen på Skolmar med å rekruttere seks til åtte lærlinger til høsten.

LES OGSÅ: Flere jobber skapes, men stadig færre av oss er i arbeid

1.625 ledige jobber

I januar var det 1.625 ledige stillinger i Vestfold, viser tall fra NAV. Samme måned i fjor var tallet 1.104, året før 1.000. Arbeidsmarkedet er rekordartet godt.

I skrivende stund ligger det  512 oppføringer på NAVs hjemmeside om ledige jobber i Vestfold. Mange av oppføringene inneholder flere stillinger, som Bravidas.

134 av utlysningene er innenfor kategorien industri, bygg- og anlegg, håndverk og verkstedarbeid. Det er flere elektrikerjobber på listen.

– Å rekruttere er ikke alltid lett, men vi er positivt overrasket over kompetansen hos dem som har kontaktet oss hittil, forteller Edvard Nilsen, prosjektleder i Bravida.

Han tror det hjelper at Bravida er en seriøs og kjent aktør.

LES OGSÅ:  I forrige uke fikk bedriften inn kontrakter verdt 60 millioner

Elektrikere er ettertraktet

Gunhild Løkkeviol er avdelingsdirektør i NAV Vestfold.

– Elektriker er et av yrkene der etterspørselen fra arbeidsgivere er stor, forteller Løkkevol. Hun trekker også fram andre håndverksyrker, som tømrere og snekkere.

– Kokker og sykepleiere er det også mangel på, sier avdelingsdirektøren. Hun er glad for at arbeidsmarkedet er veldig godt, men forteller at det er et gap mellom ledige jobber og kompetansen hos dem som er på jobbjakt.

– I tillegg er det fortsatt mange som faller utenfor, understreker Løkkevol.

LES OGSÅ: Tore fikk en ny jobbsjanse: - Det har vært to og et halvt år med strev og slit

(saken fortsetter under bildet)

 

Gir folk en sjanse

NAVs markedsarbeid handler mye om å finne andre muligheter for folk enn det opplagte. Blant annet har 15 hoteller i Vestfold signert en avtale med NAV som gjør at de slipper til folk med vilje, men ikke nødvendigvis dokumentert fagkompetanse.

– De som har vært ledige lenge må tørre å tenke utenfor boksen. Tenk på hvilke ferdigheter du egentlig har, og se etter alternativer, sier Løkkevol.

Hun understreker betydningen av å vise seg fram i praksis, gjennom å ta midleritidige jobber eller deltidsstillinger.

Langt mer enn halvparten av jobbene bli dessuten aldri lyst ut. NAV anbefaler alle på jobbjakt å være aktive selv, nettopp for å fange opp stillinger som ikke blir lyst ut.

Bravida

Installasjons- og serviceselskap innen elektro, rør og ventilasjon

Startet i nåværende form ved årtusenskiftet, da svenske BPA og Telenors installasjonsvirksomhet ble slått sammen.

Konsernet er notert på Stockholm-børsen og har 140 avdelinger i Norden. Omsatte i 2016 for 14,8 milliarder svenske kroner.

Sandefjord-mannen Tore Bakke er administrerende direktør for den norske delen av Bravida, som består av 60 avdelinger.