Gå til sidens hovedinnhold

Fusjonerer for å få jevnere aktivitet innen bilpleie

Artikkelen er over 5 år gammel

Istedenfor å konkurrere om kundene velger Bilpleie 1 og Kepler bilservice AS på Sem ved Tønsberg å fusjonere.

(Vestviken 24)

Med bare en kilometers avstand på tettstedet Sem utenfor Tønsberg har de to bilpleieselskapene konkurrert om bilkundene. Nå melder de om at selskapene fusjonerer.

– Vi håper å oppnå bedre effektivitet og lavere kostnader ved en fusjon av selskapene. Dette vil jo også spare miljøet for en del unødvendige påkjenninger, sier daglig leder Joakim Larsen.

Jevnere aktivitet

Selv om begge operer innenfor bilpleie, har de ulik kompetanse som slår ut med høysesong på ulike årstider. Ved å fusjonere kan de dermed få en noe jevnere aktivitet året gjennom, mener de. I tillegg skal fusjonen bidra til at de blir bedre på hasteoppdrag.

– Det vil ikke bli oppsigelser i forbindelse med fusjonen, men vi håper å få en mer strømlinjeformet bruk av ressursene, sier han.

Miljøfyrtårn

Kepler er en miljøfyrtårnbedrift (den første i bransjen, hevder de på egen nettside) og vil innføre dette systemet også i lokalene til Bilpleie 1.

– Dette for å trygge miljø, sikkerhet og ivareta de ansatte på lik linje, sier Joakim Larsen.

Han skal være daglig leder i det nye selskapet og Truls Bakke skal være assisterende daglig leder. Selskapet kommer til å ha 17 ansatte og 15 årsverk og en estimert omsetning i 2016 på 16 millioner kroner.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.