(Vestviken 24)

Juryen som ledes av Kristin Malonæs har nå evaluert alle innkomne søknader og kommet fram til 8 kandidater som skal presentere seg for juryen den 15. september. Deretter blir det opp til juryen å kåre en vinner, skriver bygg.no.

Ferdigstøpt hjørne

Smygplaten fra Deco Systems er i korte trekk et ferdigstøpt hjørne for vinduer og dører, som er vesentlig raskere å montere enn med tradisjonelle metoder. Profilen blir skrudd på stender eller stålbånd mot gipsplate, og så strimles og sparkles overgangen fra smygplaten til gipsen på vanlig måte.

LES OGSÅ: Vant internasjonal pris for listefri løsning

Tidligere i år gikk bedriften helt til topps med samme produkt, i den prestisjefylte internasjonale designkonkurransen RedDot Design Award, hvor over 5.500 produkter fra 54 land deltar, i kategorien for materialer og overflater.

– Det har vært mange spennende kandidater og et stort spenn blant deltakerne. Vi har vært opptatt av å følge kriteriene når vi har vurdert hver enkelt kandidat, og sett etter både det innovative, om det har en digital og/eller bærekraftig gevinst, at løsningen er i funksjon og sist men ikke minst potensial til bred anvendelse, sier juryleder for Byggenæringens Innovasjonspris, Kristin Malonæs, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Jotun er blant Norges mest innovative bedrifter

Åtte finalister

De nominerte i tilfeldig rekkefølge er:

«Byggemappen» innlevert av Lean Konseptutvikling AS

«Termowood» innlevert av Termowood AS

«Waterseal» innlevert av Hey`di AS

«Protan Blueproof» innlevert av Protan AS

«Bimsync» innlevert av Catenda AS

«Rimol Miljøpark» innlevert av AF Decom

«Arstyl LS1 Smygplate» innlevert av Deco Systems AS

«Cliwi» innlevert av HeatWork AS'

Vinneren blir presentert på åpningskonferansen av Det Norske Byggemøte onsdag 18. oktober.

Byggenæringens Innovasjonspris 2017 skal deles ut til et firma/organisasjon eller person som har gjort en særlig innsats når det gjelder innovasjon knyttet til prosesser, produkter og tjenester samt bidratt til en mer digital og/eller bærekraftig (miljø, økonomi, samfunn) byggenæring, heter det i kriteriene for prisen.