Gå til sidens hovedinnhold

Elektrikerkjeder fikk 18 millioner i gebyr for ulovlig samarbeid

Artikkelen er over 3 år gammel

Seks elektrikerkjeder har fått til sammen 18 millioner kroner i gebyr for ulovlig samarbeid om anbud på skoler i Oslo, melder NTB.

(Vestviken 24)

Saken stammer fra våren 2014. Anbudskonkurransen gjaldt vedlikehold og reparasjon av elektriske installasjoner i skolebygg i Oslo.

– Fem konkurrenter ble enige om identiske priser og utvekslet annen konkurransesensitiv informasjon i stedet for å konkurrere om å inngi det beste tilbudet til Oslo kommune, sier direktør Lars Sørgard i Konkurransetilsynet.

Det var elektrikerkjeden El Proffen/EP Contracting initierte og organiserte samarbeidet mellom fem konkurrerende medlemsbedrifter, opplyser tilsynet. Kjedene var åpne om at de samarbeidet og leverte et felles tilbud. Mottakeren Undervisningsbygg reagerte på samarbeidet og varslet Konkurransetilsynet om saken.

– Kjeder må være spesielt oppmerksomme på konkurranselovens grenser når de samler mange konkurrerende medlemmer i et forum, sier Sørgard.

Konkurransetilsynet mener selskapene hver for seg hadde mulighet til å inngi tilbud i anbudskonkurransen, og at det da er ulovlig å samarbeide. Gebyrene spenner fra 1,3 til 4,5 millioner kroner.