(Vestviken 24)

(NETTAVISEN) Lavpriskjedene har startet en skikkelig priskrig på is i forkant av 17. mai.

Extra har i dag kuttet prisen på Coop krone-is i sekspakninger til 20 kroner.

Det betyr at en kroneis koster kun 3,33 kroner. Kiwi og Rema 1000 følger opp. Samtidig selger Kiwi nå Isabella-is og Frisk-is til 2,60 kroner pr stykk.

– Vi var først ute med å kutte til det nivået. Konkurranse er gøy, vi elsker lave priser og våre kunder og eiere kan være trygg de kan handle til lave hos oss, sier kjedesjef i Extra, Christian Hoel, til Nettavisen.

LES OGSÅ: Er dette Norges billigste kjøpesenter?

Kutter på Isabella-is

Kiwi kutter prisen tilsvarende for en seks-pakning med kroneis fra Hennig-Olsen-is, mens Rema kutter tilsvarende for Geia-is.

– Vi gir oss aldri på pris og kutter selvfølgelig prisen på dette, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi til Nettavisen.

Hun viser til at kroneisen fra før hadde vært billigere hos Kiwi.

– Vi har lenge vært billigere enn Extra på kroneis og i dag har vi satt den ned til 20 kroner for en sekspakning. Vi selger veldig mye is om dagen. Det henger sammen med det fine være, sier Arvin til Nettavisen.

 

Kiwi har dessuten kuttet prisen på Isabella-is og Friskis til 25,90 kroner. Det gir ispris på 2,59 kroner pr stykk.

Også Rema kutter prisene på kroneis.

– Prisen er allerede kuttet, sier Stian Mårdalen, prisdirektør i Rema 1000, til Nettavisen.

Lavpriskjedene har prøvd å profilere seg på sunne varer. Det er ikke is.

– Is er ikke så sunt, men en gang i året, på Norges nasjonaldag, må folk få lov til å skeie ut. Da må vi kose oss med så mye is som vi vil og det skal gjøres så billig som mulig, sier Extra-sjef Hoel.

 

Flagg til en krone

Is er heller ikke det eneste det er priskrig på før 17. mai.

Blant annet er prisen på norske flagg kuttet til én krone i forkant av nasjonaldagen hos alle lavpriskjedene. Også kransekakeprisen er kuttet til 89 kroner hos de tre kjedene.