Bruker støtteordningene for næringslivet aktivt

Lars-Cyril Blystad (t.v.) og Einar Myreng i Next Signal har hatt mye nytte av støtteordningene som finnes for næringslivet.

Lars-Cyril Blystad (t.v.) og Einar Myreng i Next Signal har hatt mye nytte av støtteordningene som finnes for næringslivet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Den ett år gamle bedriften Next Signal har fått en kickstart takket være støtte fra fond og andre støtteordninger.

DEL

(Vestviken 24) Tirsdag var det tid for «Den Store Pengedagen» i Støperiet i Tønsberg, hvor bedrifter og gründere møtte opp for å få et innblikk i hva som finnes av muligheter for midler og støtte.

Tønsberg-firmaet Next Signal har brukt støtteordninger aktivt siden oppstarten for ett år siden. Ved hjelp av beaconteknologi utvikler bedriften en app som skal gjøre det enkelt å få informasjon og finne veien når man er på reise og i store bygninger. Spesielt er tanken at syns- og hørselshemmede skal dra nytte av dette.

De har blant annet fått etableringstilskudd fra Innovasjon Norge, støtte fra Virkemiddel for Regional Innovasjon og prosjektetableringsstøtte (PES) fra Forskningsrådet i forbindelse med en Eurostar-søknad.

Les også: Med ny appteknologi vil de hjelpe deg å finne veien

– Vi har hatt veldig glede av virkemiddelapparatet. Vi har fulgt nøye med på utlysninger rettet mot vårt område, setter opp lister over aktuelle søknader og sørger for å ha med de riktige prosjektpartnerne og supportbrev fra samarbeidspartnerne i søknaden, sier Lars-Cyril Blystad, teknologisjef i Next Signal.

Duoen sier det går med en del tid til søknadene, men at det har vist seg å være verdt det. Dessuten føles det litt mer «gründeraktig» ut å søke slik støtte, humrer daglig leder Einar Myreng.

– Vi har brukt en del tid, men vi hadde kanskje brukt enda mer tid hvis vi måtte gå ut i markedet og få kapital andre steder, sier Myreng.

NHO Vestfold, her ved rådgiver Vivil Hunding Strømme (t.v.) og regiondirektør Kristin Saga, håper arrangementet blir en årlig begivenhet.

NHO Vestfold, her ved rådgiver Vivil Hunding Strømme (t.v.) og regiondirektør Kristin Saga, håper arrangementet blir en årlig begivenhet. Foto:

Ønsker å bli mer synlig

På plass på Støperiet var 36 spesialister fra virkemiddelapparatet fra 18 ulike organisasjoner. Noen sitter på pengesekken selv, mens andre er rådgivere som kan hjelpe næringslivet med å finne fram.

Over 50 personer fra næringslivet i Vestfold hadde tatt turen, og disse fikk muligheten til å «speed-date» aktører som Innovasjon Norge og Forskingsrådet for å få et bedre innblikk i hvilke muligheter som finnes.

Marion Emilsen, seniorrådgiver i internasjonalisering og vekst i Innovasjon Norge, sier de har en bevisst strategi om å bli mer synlige for næringslivet.

– Vi har lyst til å synliggjøre oss, vise at skilleveggen mellom aktørene i virkemiddelapparatet er liten og senke terskeleng for å ta kontakt med oss. Dette er en fin mulighet for en uformell dialog, sier Emilsen.

– Det kan være veldig vanskelig å finne de ordningene som eksisterer, og det har vi stor forståelse for. Vi anbefaler to ting: Lese litt på på nettsiden vår og se hvilke muligheter som ligger der, og så ta kontakt med oss.

Les også: 300 samlet på næringslivets sommerfest

Årlig begivenhet?

NHO Vestfold var arrangør sammen med Innovasjon Norge, Forskningsrådet og Oslofjordfondet. De har sett at et tilsvarende arrangement har hatt suksess i Agder.

– Vi håper at dette skal bli en årlig ting i Vestfold, slik at dette blir noe man holder av plass i kalenderen til og får med enda flere etter hvert, sier rådgiver i NHO Vestfold, Vivil Hunding Strømme.

– Dette passer for de små, nye bedriftene, men også de store.

Artikkeltags