(Vestviken 24)

Det er arrangementer over hele fylket denne uken, og arrangementet avsluttes med utdeling av Gründerprisen.

– Gründerprisen ble første gang delt ut i 2015. I fjor var det nær 20 bedrifter som nominerte seg. Vi håper på stor interesse også i år, og ber bedrifter nominere seg innen 5. november, sier prosjektleder for Gründeruka, Merete Østerud, til vestviken24.no.

Over hele fylket

DNB er sponsor for Gründerprisen som, foruten heder og ære, har en prissum på 10.000 kroner. Kriteriene for å delta er at bedriften ble startet i 2012 eller senere, at den har en bærekraftig forretningsidé og at den har begynt å få omsetning.

LES OGSÅ: 254 etablerere besøkte START i fjor, men Merete ønsker enda flere besøk

Selve Gründeruka starter altså mandag 13. november, i Sandefjord. Da vil det være fokus på det å være, og overleve som gründer. Tirsdag holdes arrangementene i Tønsberg hvor det blant annet skal dreie seg om digital markedsføring. Onsdag er det delingsøkonomi som står i fokus, i Larvik.

I Holmestrand torsdag vil det dreie seg om gründere som har satset lokalt, og som kombinerer virksomheten sin med «det gode liv.» I Horten fredag vil programmet handle om forretningsmodeller og finansiering, før det hele avsluttes med kåring av gründerprisvinner og vinner av publikumspris.

I fjor var det bedriften Driftsikker Kommunikasjon AS, selger av butikkdataløsninger, og med tilholdssted i Tønsberg, som fikk Gründerprisen.

- Mener det var fortjent

– Vi var ganske stolte. Men mener også det var fortjent, sier daglig leder i Driftsikker Kommunikasjon, Per Joar Lorvik, med et smil. Han eier firmaet sammen med Helge Andresen.

– En av våre suksessfaktorer er at vi tilbyr kundene komplette pakkeløsninger for alle tjenester som inngår i en butikks betalingstransaksjoner. Vi monterer systemene i butikkene og gir normalt support og service i fem år. I alle situasjoner trenger kundene bare å forholde seg til én leverandør, nemlig oss. Vi mener dette gir butikkene og deres ansatte stor trygghet, derav navnet på firmaet. Konseptet vårt var ganske revolusjonerende da vi startet, sier Lorvik.

LES OGSÅ: Nå blir det enklere å få hjelp til å starte egen bedrift i Vestfold

Selskapet har vært bevisst på å ikke vokse for raskt siden starten for fire år siden.

– En ganske stor prosentandel av norske gründere er borte etter fem år. Den statistikken skal ikke vi bli en del av. Vi skal ha kontroll på utviklingen vår.

Allikevel har selskapet god vekst. I fjor omsatte det for 4,4 millioner.

- I år ender vi på ca. sju. Og vi har allerede en ordreserve for 2018 som tilsvarer omsetningen i 2016, forteller Per Joar Lorvik til vestviken24.no.