Komplett Apotek danker ut kjedene på pris

VANT PRISTEST: Sandefjord-baserte Komplett Apotek er klar vinner i en pristest.  Apoteket har tidligere vunnet lignende tester.

VANT PRISTEST: Sandefjord-baserte Komplett Apotek er klar vinner i en pristest. Apoteket har tidligere vunnet lignende tester. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det Sandefjord-baserte nettstedet Komplett Apotek gir de tre utenlandske apotekkjedene i Norge kjempeskarp priskonkurranse. Det viser en prisundersøkelse nettstedet lommelegen.no har gjennomført.

DEL

(Vestviken 24) –  Det er enorme prisforskjeller på reseptbelagte legemidler, skriver lommelegen.no, som har sjekket 9 populære reseptbelagte legemidler.

Legemidlene er plukket ut ved hjelp av Legemiddelverket. Undersøkelsen viser at Komplett Apotek danker ut de tre store kjedene på pris.

Du kan se hele undersøkelsen her.

Hundrelapper å spare

Hvis du for eksempel skal kjøpe allergimedisinen Zyrtec, 10 mg med 100 tabletter, kan du spare hele 353 kroner ved å bestille på Komplett Apotek i stedet for å kjøpe hos Apotek 1, Boots apotek eller Vitus apotek.

LES OGSÅ: Skreddersyr 35.000 PC-er til bedrifter og gamere

Det samme med blodtrykksmedisinen Atacand – her er det 540 kroner å spare ved å kjøpe på billigste apotek. De tre kjedeapotekene har riktignok kopimedisin til samme prisen som Komplett apotek, skriver lommelegen.no.

RABATTER: Apotekene kan ofte forhandle seg fram til store rabatter. Komplett Apotek velger bevisst å bruke mye av disse gevinstene til reduserte priser, sier apoteksjef Stig Henning Pedersen.

RABATTER: Apotekene kan ofte forhandle seg fram til store rabatter. Komplett Apotek velger bevisst å bruke mye av disse gevinstene til reduserte priser, sier apoteksjef Stig Henning Pedersen. Foto:

– De tre apotekkjedene i Norge har alle utenlandske eiere, og kontrollerer både grossist- og apotekleddet, sier Stig Henning Pedersen, driftsdirektør og farmasøyt i Komplett Apotek om resultatene fra undersøkelsen.

– Derfor kan de selv bestemme hvor mye av fortjenesten de skal beholde selv og hvor mye de skal dele med kundene, legger han til.

Får ofte store rabatter

Legemiddelverket setter kun en maksimal utsalgspris i Norge. Det er mulig for et apotek å forhandle innkjøpsbetingelser på de fleste legemidler, også de som er reseptpliktige. I noen tilfeller kan man oppnå mindre rabatter, mens man i mange tilfeller kan oppnå til dels store rabatter.

LES OGSÅ: – Mer familieliv ved å netthandle dagligvarer

– For de fleste legemidlene i undersøkelsen til lommelegen.no finnes det gode, sammenlignbare alternativer, såkalt generiske produkter, sier Stig Henning Pedersen.

– Det gjør det mulig for oss å forhandle innkjøpspriser med leverandørene våre, både på de originale merkevarene og kopiproduktene.

Vi har valgt å gi mye av denne gevinsten til kundene våre ved reduserte innkjøpspriser, sier Komplett Apotek-sjefen.

Komplett og Komplett Apotek

  • Komplett Group er Nordens største netthandelsaktør med totalt 18 nettbutikker. Komplett Group hadde i 2016 en samlet omsetning på 7,8 milliarder norske kroner. Hovedkontoret ligger i Sandefjord og konsernet har 800 ansatte.
  • Komplettapotek.no har ambisjoner om å bli Norges største nettapotek. Komplett Apotek har apotek- og driftskonsesjon fra Statens Legemiddelverk, og holder til i Sandefjord. Komplett Apotek er en del av Komplett Group – Nordens største netthandelsaktør med 18 nettbutikker.

Artikkeltags