Her er lista over vikarfeilene: Tønsberg best, Larvik verst

PRAT I SOLA: Emilie Olsen, deltidsansatt hos Mestergull i Tønsberg, tar en prat med André Heggheim og Harald Olsen fra LOs Sommerpatrulje om kontrakter, pauser, overtid og lignende. Det aller meste var i orden, kunne de konkludere etter møtet.

PRAT I SOLA: Emilie Olsen, deltidsansatt hos Mestergull i Tønsberg, tar en prat med André Heggheim og Harald Olsen fra LOs Sommerpatrulje om kontrakter, pauser, overtid og lignende. Det aller meste var i orden, kunne de konkludere etter møtet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

LOs sommerpatrulje har besøkt over 200 bedrifter i Vestfold. Se oversikten!

DEL

(Vestviken 24) LOs sommerpatrulje avsluttet forrige uke sine inspeksjons- og ververunder i Vestfold. I løpet av uka har de besøkt hele 202 bedrifter i fem byer. De sitter igjen med en klar konklusjon:

– Det har vært en markant økning i antall brudd, sier patruljesjef Christine Ingebrethsen Rise.

Tønsberg snudde

PÅ VAKT: Christine Ingebrethsen Rise, sjef for sommerpatruljen, mener arbeidsgiverne har et forbedringspotensiale.

PÅ VAKT: Christine Ingebrethsen Rise, sjef for sommerpatruljen, mener arbeidsgiverne har et forbedringspotensiale. Foto:

Patruljen fant brudd i arbeidsmiljøloven ved 83 av bedrifter, altså 41,1 prosent. Dette er en markant økning fra fjorårets sommerpatrulje i fylket. Da besøkte patruljen 283 bedrifter i fylket og fant brudd ved 21,9 prosent av de. Antall og utvalg bedrifter varierer fra år til år, men en tendensen er klar: antall brudd er så godt som doblet. Tønsberg, som i fjor var verstingen i klassen, kan i år stille som byen med færrest brudd på arbeidsmiljøloven. I år var Larvik, hvor patruljen fant brudd hos halvparten av bedriftene, byen som kom dårligst ut (se faktaboks).

De vanligste brudden er:

■ Manglende eller mangelfulle arbeidskontrakter

■ De ansatte får ikke muligheten til å ta pause

■ Mangel på overtidsbetaling

– Mye slurv

– Heldigvis er bruddene vi ser i år langt mindre alvorlige enn hva vi fant i fjor. Mye av bruddene er forholdsvis enkle å ordne opp i, sier

Brudd på arbeidsmiljøloven i Vestfold

Larvik:             Brudd hos 51,1 % (45 bedrifter besøkt)

Horten:           Brudd hos 41,7 % (48 bedrifter besøkt)

Sandefjord:    Brudd hos 37,8 % (37 bedrifter besøkt)

Holmestrand: Brudd hos 37,5 % (24 bedrifter besøkt)

Tønsberg:       Brudd hos 35,4 % (48 bedrifter besøkt)

Ingebrethsen Rise, som i det daglige er faglig ungdomssekretær i LO Vestfold.

- Så det er bra, men dårlig, konkluderer hun.

Hun oppfordrer nå bedriftseiere og daglige ledere i det ganske fylke og ta grep for å ordne opp i alle disse småfeilene.

– Det er fryktelig synd å se så mye slurv fra arbeidsgiverne. Dette er ungdommens første møte med arbeidslivet og de burde i det minste komme inn i ordnede forhold, sier hun.

Ingebrethsen Rise legger til at veldig ofte vet heller ikke unge arbeidstakere hva de har krav på som nyansatt og at de kan være redde for å si ifra om de er i tvil.

– Derfor er det ekstra viktig at arbeidsgiverne tar ansvar, sier hun.

Artikkeltags