(Vestviken 24)

Torp-trafikken slår stadig nye rekorder. August ble en hektisk måned på flyplassen, 193.353 passasjerer reise til og fra Torp.

Aldri før har så mange benyttet lufthavnen i august måned, melder Sandefjord Lufthavn AS i en pressemelding.

Trafikkveksten utgjør 44,5 prosent økning i forhold til samme måned i fjor.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Utenlandstrafikken trekker opp

Det er utenrikstrafikken som vokser og i august var det en vekst på hele 59,7 prosent. Utenrikstrafikken utgjorde totalt 163.644 passasjerer. 

Antall innenriksreisende var 29.709, en nedgang på 5,2 prosent, som i hovedsak skyldes færre frekvenser på innland enn i august i fjor, står det i pressemeldingen.

I årets åtte første måneder har 1.305.760 passasjerer reist til/fra Torp, en vekst på hele 39,3 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Utenrikstrafikken har så langt i år en vekst på 54,3 prosent, med totalt 1.063,645 reisende, mens innenrikstrafikken i årets første åtte måneder viser en nedgang på 2,4 prosent, og totalt 242.115 reisende.

LES OGSÅ: Norwegian raser på børsen etter Ryanair-utspill

– Rekordfulle fly

– Vi har lagt bak oss en svært hektisk sommer på Torp og aldri før har flyene vært så fulle som nå. Vi har langt større vekt i antall passasjerer enn i antall flybevegelser. De største markedene er Polen og Spania, og i august har vi også sett en større andel turister komme inn til Norge, skriver Tine Kleive-Mathisen i pressemeldingen.

I slutten av denne måneden starter skolens høstferie og i den forbindelse er det satt opp flere ekstra charteravganger fra Torp.

–  Det er ruter både til Gran Canaria, Tenerife og Antalya i Tyrkia, som ikke har vært operert på lang tid, sier Tine Kleive-Mathisen.

LES OGSÅ: Lånekassens nye regler gir rekordmange pilot-studenter på Torp