(Vestviken 24)

Fjellsport.no er nummer to på fem på topplisten, og Komplett.no er på femteplass. Begge nettbutikkene har hovedkvarter i Sandefjord, og Eric Sandtrø grunnla i sin tid begge to.

Aller øverst blant årets norske nettbutikker ligger BliVakker.no. Fjorårets vinner, Sportmann.no, har et konsept som ligner Fjellsport.no, men ligger i år på tredje plass, bak Fjellsport.no. Fjellsport er også kategorivinner innenfor sport, helse, fritid.

Blivakker.no helt til topps

Det er brukerne hos pris- og produktsammenligningstjenesten Prisjakt.no som i november har stemt på sine favoritter blant 2.437 norske nettbutikker. 35.000 nettshoppere avga sin stemme, og BliVakker.no vant avstemningen suverent. Kristiansand-bedriften ble også kåret til best i kategorien «#8221;Årets beste kundeservice»#8221;, og gikk til topps i kategorien «#8221;Skjønnhet”.

- Dette er nettkundenes usminkede dom. Det er ikke bare pris som vektlegges når norske forbrukere forteller om de er fornøyde eller ikke. Like viktig er rask levering, hyggelig kundebehandling, betalingsalternativer, produktutvalg og butikkens generelle pålitelighet, forteller daglig leder for Prisjakt.no, Carolina Appelqvist.

Høyt, internasjonalt nivå

– Mange norske nettbutikker holder et høyt, internasjonalt nivå på sine tjenester og service, spesielt hvis vi ser på gjennomsnittsscoren mange får i sine brukeromtaler. Dessuten er det verdt å merke seg at det som vanlig er en hyggelig geografisk spredning på de ulike kategorivinnerne, sier Carolina Appelqvist.

Årets norske nettbutikk – topp 5:

  1. BliVakker.no (Kristiansand)
  2. Fjellsport.no (Sandefjord)
  3. Sportmann.no (Fredrikstad)
  4. Komplett.no (Sandefjord)
  5. Elkjøp.no (Oslo)

Årets nykommer: Nettverktøy.no (Bergen)

Årets beste kundeservice: BliVakker.no

Kategorivinnere: 

Årets Megastore: Komplett.no

Sport, helse, fritid: Fjellsport.no

Spill og spillkonsoller: Platekompaniet.no (Oslo)

Sko, klær og tilbehør: Sportmann.no

Skjønnhet: BliVakker.no

Lyd, bilde og foto: Elkjøp

Leker, barn og baby: Jollyroom (Sandefjord)

Data og mobil: Komplett.no

Bil og garasje: BilXtra.no (Oslo)

Interiør: Multitrend.no (Åmli)