(Vestviken 24)

– Finland er et nytt, spennende marked for oss å vokse i, sier Live Haukvik, daglig leder for Kompletts nettbutikker i Norden, i en pressemelding.

Tøff konkurranse

– Vi vet at det finske netthandelsmarkedet preges av tøff konkurranse.  Vi skal være relevante for kundene og gi trygghet i alle deler av handelen. Hovedfokus i første fase vil være datautstyr, Komplett PC og gaming, men hele vårt store, lagerførte produktutvalg vil være tilgjengelig for det finske publikummet.

Finland skiller seg noe fra resten av Norden når det gjelder netthandel. Nesten halvparten av netthandelen skjer i utenlandske nettbutikker. Nærmere 50 % av Finlands befolkning handler på nett hver måned. (kilde: E-handel i Norden 2017).

Mulighetsrom

– Finland representerer et mulighetsrom for oss, mener Haukvik.

Noe av årsaken til at mye av netthandelen skjer utenfor Finlands egne grenser, har sin forklaring i at en del interessante produkter ikke finnes i lokale nettbutikker.

– Vi utvikler nå Komplett til å være en markedsplass hvor eksterne partnere kan selge sine produkter på vår plattform. I fase en vil ikke dette være tilgjengelig i Finland, men planen er å rulle ut markedsplassen så fort vi har etablert Komplett som en merkevare og fått en kritisk kundemasse i det finske markedet. Da vil Komplett være stedet hvor kundene kan handle det meste fra A til Å, sier Live Haukvik.