Gå til sidens hovedinnhold

Årets Vestfold-gaselle: - Glad i å jobbe og vet hva jeg driver med!

Artikkelen er over 4 år gammel

- Jeg er glad i å jobbe. Da kommer resultatene av seg selv, sa Hans Tormod Vike, eier av Årets gasellebedrift i Vestfold 2016, etter prisutdelingen i Tønsberg torsdag.

(Vestviken 24)

Hans Tormod Vike eier gravefirmaet H.T. Vike AS i Sandefjord. Firmaet danket ut de fleste andre 152 bedriftene som hadde gjort seg fortjent til å stå på listen over gasellebedrifter i Vestfold i 2016.

På Quality Hotel Tønsberg torsdag var Hans Tormod Vike klar på at han ikke trives i offentligheten eller i media, og at han helst ville ha sluppet å være til stede for å motta prisen.

– Jeg har jo ikke akkurat meldt meg på denne kåringen, sa han.

Rask vekst

Det er Dagens Næringsliv (DN) som siden 2003 har kåret norske gasellebedrifter, en vinner i alle landets fylker, og deretter en nasjonal vinner.

Les også: Kjell og hans menn blir gaseller

Kjennetegnet på en gasellebedrift er at den har vokst raskt og er lønnsom. Kriteriene for prisen baserer seg kun på offisielle regnskapstall. Det foretas ingen vurdering eller juryering. Gasellene må blant annet minst ha doblet driftsinntektene de siste fire årene, fra minimum en million kroner det første året.

Overoppfyller kriteriene

H.T. Vike AS overoppfyller de fleste kriteriene. Selskapet hadde i 2015 en omsetning på 42 millioner kroner, en vekst fra 2012 til 2015 på 2150 prosent og en samlet driftsmargin i 2015 på 24,4 prosent.

For eieren selv har det også gått bra de siste årene. I skattelistene for 2015 var han oppført med en inntekt på 9,2 millioner og en formue på 44 millioner kroner.

Firmaet driver rett og slett med gravearbeider, den siste tiden spesielt utskifting av, eller etablering av nye, bensinstasjonstanker. I tillegg til Hans Tormod Vike er det en heltidsansatt og noen deltidsansatte i firmaet.

- Ideen var å grave

– Hva var ideen da du startet firmaet i 2012?, spurte DN's sjefredaktør Amund Djuve da han intervjuet Hans Tormod Vike etter utdelingen.

Les også: – Fokuserer for mye på vekstbedrifter

Svaret var kort og greit:

– Ideen var å grave.

Og på spørsmål om fremtidsmål, svarte Vike:

– Jeg skulle gjerne hatt litt mer fritid.

Har flinke folk

Til vestviken24.no etterpå utdypet Hans Tormod Vike grunnene til bedriftens suksess:

Jeg har aldri hatt reklamasjoner. Jeg er glad i å jobbe. Jeg har flinke folk med meg. Jeg vet hva jeg driver med.

De øvrige fire bedriftene på topp fem-listen over gasellebedrifter i Vestfold 2016 var:

  • 2. Kim Steinsholt AS, Lardal
  • 3. Bedre Inneklima AS, Sandefjord
  • 4. Julies Kjøkken AS, Nøtterøy
  • 5. Larvik Ventilasjon AS, Larvik