Gå til sidens hovedinnhold

WK Entreprenør AS: Ordrereserve på over en MILLIARD

Artikkelen er over 4 år gammel

I løpet av noen år har Tønsberg-firmaet WK Entreprenør AS tatt steget fra lokalmarkedet til byggemarkedet i Stor-Oslo og hele Vestfold.

(Vestviken 24)

 WK Entreprenør kjemper nå i en tøff bransje, mot de virkelig store nasjonale entreprenørselskapene, og med betydelig suksess.

For første gang har WK Entreprenør AS nå en ordrereserve på over en milliard kroner. Årsomsetningen i fjor var på over en halv milliard, og dette er en bragd, medgir daglig leder Britt Røed Lohne.

Milliardomsetning er målet

– Men vi ønsker å vokse videre. Målet er å bli en milliardbedrift, sier Røed Lohne som ikke vil tidfeste når målet vil være nådd.

– Vi får ta trappa i flere steg. Vi er selvsagt avhengig av at boligmarkedet ikke kollapser. Og det er det for tiden ingen grunn til å tro vil skje.

Den siste tiden har WK Entreprenør (tidligere Wegger & Kvalsvik) signert betydelige kontrakter med noen av de største eiendomsutviklerne i Norge.

Skøyen og Fornebu

 

– Nå sist signerte vi kontrakt med byggherrene Profier og Møller Eiendom om bygging av 161 leiligheter i Harbitzalleen på Skøyen, til en verdi av 426 millioner kroner. Tidligere i høst ble det signert kontrakt med OBOS Fornebulandet om bygging av åtte moderne parkvillaer med til sammen 80 leiligheter, til en verdi av 356 millioner, forteller Britt Røed Lohne.

I 2010 omsatte selskapet for 226 millioner kroner. I 2015 var WK Entreprenørs omsetning mer enn doblet, til 515 millioner kroner, viser tall fra Brønnøysund-registrene.

– Hvordan har en så kraftig vekst vært mulig?

– Vi har jobbet det jeg kaller jevnt og trutt. Veksten har vært jevn og trutt og vi har levert varene jevnt og trutt. Vi har kommet inn hos noen store byggherrer.

 

De har vært fornøyd med det vi har gjort, og dermed har ryktet gått. Vi har fått rykte på oss for å være gode, ikke minst innenfor boligsegmentet. I tillegg har vi klart å hevde oss godt på offentlige bygg og næringsbygg, sier WK-sjefen.

Vinn vinn for alle

– Vi må være der markedet er, legger hun til.

– Markedet kommer ikke til deg. Det betyr at vi må prise riktig og gjennomføre riktig. Og vi skal ikke ha en jobb for enhver pris. Vi skal tjene på jobben og byggherren skal tjene på jobben. Det skal være en vinn vinn-situasjon for alle. Det verste man kan gjøre er å ta en jobb som er for stor eller for komplisert.

Men hvis man vil vokse, må man samtidig våge å satse på volumjobber, sier hun.

– Det er da man kan utvikle kompetanse og medarbeidere. Og så er det selvsagt en fordel å jobbe med dyktige og krevende byggherrer, sier Britt Røed Lohne til vestviken24.no.

I tillegg til de to nye, store kontraktene som er inngått sent i høst, har WK Entreprenør en rekke pågående prosjekter.

Det gjelder blant annet Vollebekkveien skole i Oslo, leiligheter i Thereses gate i Oslo, leiligheter på Sande brygge i Larvik, renovering av CC kjøpesenter i Drammen og renovering av Thon Hotel på brygga i Tønsberg.