(Vestviken 24)

«Gå for næringslivet» var oppfordringen fra NHO Vestfold, som hadde invitert til rusleturen.

Etter en innledende sekvens på Thon Hotel Åsgårdstrand dro deltagerne med buss til Borre og tok bena fatt tilbake til Åsgårdstrand.

Her kunne de nyte kontrasten mellom en intenst frodig løvskog og vide utsyn over fjorden – og samtidig slå av en prat.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

– Uformelt og hyggelig

– Dette er en ny måte å skape nettverk på. Uformelt og hyggelig, men nettopp derfor går tankene og praten kanskje lettere enn i et møterom, sier NHO-regiondirektør Kristin Saga.

– Man kommer tettere på hverandre, og i kjølvannet av dette kan man få igang nye samtaler og prosesser, mener hun, og hørte fornøyd på at praten gikk.

– Her har vi både håndverkere, konsulenter, folk fra utdanningssektoren og entreprenører, sa Saga. Også Svein A. Flåtten (H), Kårstein Eidem Løvaas (H), Dag Terje Andersen (Ap) og Sonja Mandt (Ap) hadde tatt turen fra Vestfolds stortingsbenk.

– Blir dette en suksess, gjør vi dette ihvertfall en gang i året, lovte Kristin Saga.

LES OGSÅ: Verdens nest største nettverksselskap skal etablere seg i Vestfold

– Betyr mye å knytte kontakter

En fornøyd deltager var ihvertfall Live Mehlum, som siden i sommer har jobbet som prosjektleder i arbeidsmarkedsbedriften Velle Utvikling.

– Det betyr mye å få knyttet kontakter. Vi vil jo bruke næringslivet som samarbeidspartner for å skaffe arbeidstrening til våre deltagere.

– NAV er jo vår største oppdragsgiver, vi tilbyr arbeidstrening for folk som trenger å komme seg sakte, men sikkert tilbake til arbeidslivet, sier Live Mehlum, som i løpet av en times tid på vandring hadde flere avtaler om å snakkes igjen.

LES OGSÅ: Ikke bare et sosialt møtested