Sterkt rammet av oljenedturen - satser på økt kompetanse for ansatte

STRATEGI: - Kompetanseheving og dokumentasjon av kompetanse er en viktig del av strategien vår fremover, forteller Petter Tollefsen, Manager Engineering and Product Support, i National Oilwell Varco.

STRATEGI: - Kompetanseheving og dokumentasjon av kompetanse er en viktig del av strategien vår fremover, forteller Petter Tollefsen, Manager Engineering and Product Support, i National Oilwell Varco. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var rundt 5.000 ansatte i oljeserviceselskapet National Oilwell Varco (NOV) for halvannet år siden. Etter nedturen i olje og gass er det under 1.600 igjen. Noen titalls av disse er fortsatt tilknyttet avdelingskontoret i Tønsberg.

DEL

(Vestviken 24) I påvente av bedre tider arbeider selskapet målbevisst med kompetanseheving og personellsertifisering, i nært samarbeid med Tønsberg-bedriften Trainor.

Fortsatt vanskelig

– Det begynner å bli noe mer investeringsvilje hos kundene. Situasjonen er lysere enn for et år siden, men den er fortsatt veldig vanskelig, sier Petter Tollefsen, Manager Engineering and Product Support i NOV.

LES OGSÅ: Sikret seg stor avtale med Kongsberg Gruppen

–  For å sko oss for fremtiden satser vi sterkt på kompetanseheving i alle ledd. Kompetanseheving og dokumentasjon av kompetanse er en viktig del av strategien vår fremover, sier Tollefsen.

Det gjennomføres kompetanseheving både for elektropersonell og ikke-elektropersonell. For sitt elektropersonell har NOV valgt å satse på den personellsertifiseringsordningen IECEx CoPC, som gir de ansatte internasjonalt sertifikat.

At dokumentert kompetanse stadig blir mer etterspurt, bekrefter salgsleder Geir Larsen i opplæringsselskapet Trainor, i en pressemelding.

Etter at bedriften tidligere i høst ble godkjent som sertifiseringsorgan for standarden IECEx CoPC, kan de endelig tilby personellsertifisering her i Norge.

Dokumentasjon viktig

– Vi ser en økende etterspørsel fra markedet for å kunne dokumentere kompetanse gjennom denne sertifiseringen, sier Geir Larsen.

LES OGSÅ: National Oilwell Varco mister kontrakter for 10 milliarder

Sertifiseringen gir et uavhengig bevis på at en person har kunnskap og ferdigheter til å utføre arbeider i henhold til internasjonale Ex-standarder.

National Oilwell Varco var første selskap som gjennomførte sertifiseringsløpet i regi av Trainor, 18. og 19. desember.

Geir Larsen er glad for at en stor og seriøs aktør som NOV har valgt å gå for personellsertifiseringen.

– Det er et krevende løp de har vært gjennom, men de kommer styrket ut i andre enden i form av økt kunnskap og en uavhengig tredjeparts sertifisering som gjelder globalt.

I et marked preget av flyt av arbeidskraft over landegrenser vil et IECEx-sertifikat gi både trygghet og konkurransefortrinn, sier Geir Larsen.

Trainor er et internasjonalt kompetanseselskap som leverer opplæringstjenester, teknisk rådgivning og utleie av personell til offshore, maritim og landbasert industri verden over, og har sitt hovedkontor i Tønsberg.

Artikkeltags