(Vestviken 24)

2016-regnskapet til Bil-Service viser en omsetning på 827 millioner kroner, noe som er en økning fra 788 millioner året før. Etter å ha ligget stabilt på rett i overkant av 700 millioner kroner i noen år, har omsetningen skutt i været igjen de to siste årene.

Driftsresultatet holder seg stabil, og 18,1 millioner kroner er en knapp nedgang fra 19,6 millioner kroner i 2015.

– 2016 var et år helt på det jevne. Alt i alt er vi fornøyde med resultatene. Det har vært tøff konkurranse og store forskyvninger i salget på grunn av elbiler, og da må man ha modellene som treffer, sier administrerende direktør Dag Liverød.

LES FLERE NYHETER PÅ VESTVIKEN24.NO

Endringer i ledelsen

Bil-Service selger Volvo, Ford og Renault og er den nest største bilforhandlerkjeden i Vestfold. De har virksomhet i Sandefjord, Tønsberg, Larvik og Holmestrand.

Liverød tok over jobben som administrerende direktør etter Bjørn Trygve Larsen, som hadde vært i rollen siden 1974, i fjor sommer. Samtidig overlot Larsen aksjemajoriteten til barna Vibeke Lie og Grant Larsen.

Les også: Generasjonsskifte og ny toppleder i Bil-Service

Toppsjefen spår at Bil-Service vil passere én milliard kroner i omsetning i 2018.

– Vi håper på det neste år. Så langt i år har vi hatt vekst, og jeg forventer at den fortsetter, sier Liverød.

Eier annet stort selskap

Bil-Service AS er også største eier i lastebilforhandleren Volmax AS, med en eierandel på i underkant av 40 prosent. Volmax-konsernet økte ifølge PureHelp.no omsetningen fra 752 millioner i 2015 til 830 millioner kroner i fjor. Med andre ord er Bil-Service i realiteten en milliardbedrift allerede. Driftsresultatet i Volmax hadde en knapp økning fra 41 til 44 millioner kroner.

Les også: Grant er tredje generasjons eier i familiebedriften – avviser alle som vil kjøpe

Den største bilforhandleren i Vestfold, Møller Bil Vestfold AS, har foreløpig ikke offentliggjort sitt regnskap for 2016.