(Vestviken 24)

Hortensselskapet Broentech Solutions har vunnet kontrakt med vannkraftselskapet Glitre Energi Produksjon, det skriver digi.no. I første omgang dreier det seg om et pilotprosjekt ved et av Glitre Energis vannkraftverk, men det kan bli tatt i bruk ved 21 vannkraftverk.

– Detter er den muligheten vi har ventet og forberedt oss på. Å vinne dette anbudet betyr alt, sier gründer og daglig leder Stian Broen i Broentech Solutions til Vestviken 24.

Kan forutse vedlikehold

Broentech Solutions skal levere et analyseverktøy, som tar i bruk datadreven analyse, til vannkraftverket, og med det kan forutse når det er behov for vedlikehold.

I tillegg til dette pilotprosjektet, ligger det en opsjon i anbudet som sier at dette systemet skal ut på de andre vannkraftverkene hvis det er vellykket.

– Det har vi tro på at skal gå bra. Det er dette vi er gode på, sier Broen.

Nå er de nødt til å ansette flere medarbeidere. I første omgang er det antakelig snakk om et par utviklere og et par dataforskere. Etter hvert vil de også trenge flere prosjektledere og tekniske selgere.

LES OGSÅ: Nokas sin nye avtale er verdt flere hundre millioner

Ferdig om under et år

De er allerede i gang med å levere pilotprosjektet. Framover handler alt om å utvikle teknologien, som skal være ferdig innen et år.

– Vi regner med å levere et verdig produkt allerede i Q1, og før sommeren 2018 står det nok ferdig, sier han.

Gjennom hele prosessen med anbudet har de fått hjelp av mentorordningen som Vestfold fylkeskommune tilbyr. Broen takker mentoren deres, Harald Østerberg, for at de fikk kontrakten.

– Vi er veldig glade for at han har hjulpet oss, og vi er glad for at fylkeskommunen har et slikt tilbud, sier han.

– Vil bli lagt merke til

Broentech Solutions flyttet for ett år siden ut av inkubatoren Silicia, og har gjort det godt på egen hånd. I år ligger de an til å doble omsetningen fra i fjor. Broen tror det at de fremdeles har gründerflammen i seg, gjør at Glitre Energi ga dem kontrakten.

– De vet hvor mye dette betyr for oss at vi leverer. For oss betyr det prosjektet alt, forteller han.

Han ser på dette som en gyllen mulighet til å bevege seg mer inn i vannkraftsektoren. Dette er en bransje som har vært litt avventende til å ta i bruk ny teknologi. Broen mener derfor at de vil få stor merverdi når de nå gjør det.

– Glitre Energi blir nå en foregangsbedrift, og siden vi leverer løsningen, vil vi bli lagt merke til i bransjen, avslutter Broen.