Viser fram Vestfold på oljemessen i Stavanger

Artikkelen er over 3 år gammel

Næringslivet og offentlig sektor med felles stand på ONS 2016.

DEL

(Vestviken 24) Denne uka arrangeres oljemessen Offshore Northern Seas (ONS) i Stavanger. Bortimot 100.000 personer fra hele verden er samlet, og Vestfold har benyttet sjansen til å stille med en felles stand.

Det er Verdiskapningsinitiativet i Vestfold som har lagt til rette for standen, hvor 17 bedrifter, fylkeskommunen, kommuner og næringsforeningene fra Tønsberg, Sandefjord, Larvik og Horten er representert.

Leder av verdiskapningsinitiativet, Olav Falk-Pedersen, sier det er tre hovedgrunner til at de bruker tid og ressurser på messen.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Møter kunder

– Den viktigste er at selskapene møter kunder. Messen er et stort møtepunkt. I tillegg kan næringslivet i Vestfold bli bedre til å snakke sammen. Det er veldig sjelden man har tid til å møtes, men det gjør man denne uka.  Dessuten ønsker vi å vise at Vestfold er en fin plass for næringslivet, sier Falk-Pedersen.

– Det er første gang Vestfold stiller samlet på en stand og bedriftene virker veldig fornøyde så langt. Her er det liv og røre til tross for nedgangstider i bransjen og utstillerne gir tilbakemeldinger på at de treffer mulige kunde og lager avtaler, sier leder i Sandefjord næringsforening, Marit Sagen Gogstad.

Målt i verdiskapning per sysselsatt igger Vestfold på 11. plass på landsbasis, under landsgjennomsnittet og med en fallende tendens de siste 20 årene. Lav butikkomsetning, og mye næring hvor verdiskapningen per arbeidsplass er liten, som for eksempel landbruk, handel og reiseliv, pekes på som årsaker til at Vestfold kommer dårlig ut.

LES OGSÅ: Oljemesse avlyst etter laber interesse

Elektronikk, maritim og offshore

De næringene Vestfold scorer best på er elektronikk, maritim og offshore. Blant bedriftene som er representert på ONS finner man Jotron, Fosstech og Trainor.

– Vi deltar for å vise fram vår kompetanse på Elsikkerhet. Offshorenæringen opplever tøffe tider, men sikkerhet og kompetanse er nøkkelen til en effektiv næring, og her har vi mye å bidra med, sier Geir Larsen, salgsleder i Tønsberg-bedriften Trainor, som leverer konsulenttjenester og utleie innenfor elsikkerhet, automasjon og prosesser innen olje og gass.

Verdiskapningsinitiativet ble startet for ett år siden på grunn av den relativt lave verdiskapningen i Vestfold. Falk-Pedersen sier de nå er godt i gang med å iverksette tiltak for å forbedre tallene.

– Vi brukte det første halvåret på å strukturere opp arbeidet og bli enige om mål. Nå er vi inne i fasen hvor vi ser på hva vi kan realisere, sier han.

Artikkeltags