Gå til sidens hovedinnhold

Lena er Vestviken24s nye leder

Artikkelen er over 3 år gammel

Jan Erik Hvidsten avslutter en 25 år lang karriere i mediebransjen og starter som næringssjef i Sandefjord kommune.

(Vestviken 24)

På tampen av fjoråret ble det kjent at Vestviken24-redaktør Jan Erik Hvidsten (47) blir Sandefjord kommunes nye næringssjef. Fredag hadde han sin siste arbeidsdag i stillingen han har innehatt siden næringslivsavisens oppstart i februar 2015.

– Jeg forlater en bransje der jeg har hatt morsomme dager på jobben i 25 år, sier den avtroppende redaktøren.

LES OGSÅ: Etter 25 år i media skal han drive kommunal næringsutvikling

– En dyktig journalist

Hvidsten startet sin journalistiske karriere i Sandefjords Blad for ganske så nøyaktig 25 år siden. Siden da har han vært nyhetsredaktør i SB, ansvarlig redaktør og daglig leder i Gjengangeren i Horten og hatt ulike redaktørjobber i Tønsbergs Blad, deriblant i Vestviken24.

Fra påske er det Lena Malnes (45) som skal lede næringslivsavisen. Malnes var ansatt i Tønsbergs Blad i seks år fram til august 2014 og returnerer til sin tidligere arbeidsgiver etter tre og et halvt år som journalist i Sande Avis.

Redaktør i Tønsbergs Blad, Sigmund Kydland, forteller at han er overbevist om at Malnes kommer til å gjøre en god jobb i Vestviken24.

– Vi er veldig glad for å få Lena tilbake i huset. Hun har tidligere jobbet i Tønsbergs Blad i mange forskjellige roller og også i det tidligere datterselskapet «Infoprodukter AS». Hun er en dyktig journalist som kjenner både oss og dekningsområdet vårt veldig godt.

– Jeg er overbevist om hun kommer til å gjøre en god jobb ikke bare for oss, men først og fremst for lokalsamfunnet vårt.

LES OGSÅ: Opplaget vokser for alle dagsavisene i Vestfold

– Vi skal være kritiske, men også heie

– Jan Erik Hvidsten har gjort en kjempejobb med å bygge opp Vestviken24 og gjøre merkevaren kjent. Dette er populært stoff, og det er viktig for en avis som Tønsbergs Blad å følge næringslivet tett, sier påtroppende Malnes.

Om fremtiden for næringslivsavisen forteller Malnes at Vestviken24 skal fortsette med en bred dekning av næringslivet i Vestfold.

– Vi skal fortelle de gode historiene fra næringslivet i hele fylket - alt fra den hardtarbeidende gründeren til kantinemedarbeideren som gjør det lille ekstra. Vi skal være kritiske, men også heie. Verdiskapning og arbeidsliv er noe som angår de aller fleste av oss, derfor vil vi prøve å dekke feltet så bredt som mulig.

– Det er mye som skjer innen digitalisering og det grønne skiftet. Der må vi finne de gode lokale vinklingene! For å skrive om det som skjer, er vi helt avhengig av tips fra leserne. Det er de der ute som vet hva som skjer. Ta kontakt!

På siste arbeidsdag reflekterer Hvidsten over de siste 25 årene. Han skjuler ikke at det å slutte i bransjen er litt vemodig.

– For meg er denne dagen vemodig, fordi jeg ikke bare bytter jobb, men forlater en bransje der jeg har hatt morsomme dager på jobben i 25 år. Oppbyggingen av Vestviken24 har gått bedre enn vi trodde da vi startet. Jeg mener også at vi har bidratt til å få hele næringslivet i Vestfold lengre fram i folks bevissthet. Folk har mest tilhørighet til byene sine her i Vestfold, men arbeidsmarkedet er en av de få tingene som fungerer regionalt.

– Jeg er veldig trygg på at Lena får Vestviken24 til å vokse videre. Vi har jobbet sammen i noen år tidligere, og jeg har stor faglig respekt for henne.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.