Mange ville være med i Wisting-filmen

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag formiddag ble det arrangert audition for statister til Wisting-filmingen på det Gule galleriet, og Vibeke Ravndal og Geir-Atle Johnsen er veldig fornøyde med antallet som registrerte seg.

DEL

- Vi er veldig fornøyde med oppmøtet, virkelig. Og systemet også - alle har fylt ut et skjema og fått et nr, og så ble det tatt bilde av dem med skjemaet. Dette gjør at vi får registrert alle i databasen vår, og dermed kan vi lete dem frem når vi har behov for det, forklarer Vibeke Ravndal.

- Det er også mange som har sendt mail og forklart at de dessverre ikke hadde mulighet til å møte opp i dag, men at de veldig gjerne vil være med, legger Geir-Atle Johnsen til.

De forklarer at når alle nå er lagt inn i databasen, blir de aktuelle statistene kontaktet ved ulike anledninger og behov når de har sett an de forskjellige scenene.

- Vi kommer til å kontakte de aktuelle statistene fortløpende. Så dersom man passer som statist i en scene vi skal filme i august, får man ikke beskjed med en gang, forklarer Ravndal, og legger til at statistene vil bli kontaktet over det neste halvåret.

Inn i databasen: Det ble tatt bilde av alle som møtte opp, slik at de kan letes fram og kontaktes for arbeid som statister.

Inn i databasen: Det ble tatt bilde av alle som møtte opp, slik at de kan letes fram og kontaktes for arbeid som statister. Foto:

LES OGSÅ: Hans og Aase kan ikke få fullrost omsorgstjenesten i Larvik

- Visste ikke om det kom to eller 300

Ved spørsmål om dette er den eneste auditionen som vil bli arrangert, forklarer Ravndal at det er uvisst.

- Foreløpig er dette den eneste auditionen, men dersom vi ser etterhvert at vi mangler noen og trenger flere, arrangerer vi selvsagt flere, sier hun.

Hun forteller også at hun og Johnsen var veldig usikre på responsen og hvor mange som ville møte opp i dag.

- Vi hadde ikke peiling på om det kom til å komme to mennesker, eller om lokalet ville fylles opp av over 300. Det var ganske nervepirrende, men det virker som om engasjementet er stort, og det var vært mange innom, smiler Ravndal.

- Det var innom nesten 140 stykker i løpet av den første timen, skyter Johnsen inn.

De er også svært fornøyde med at det stort sett er lokale folk som stiller opp og ønsker å være med i serien.

- Det er jo utrolig kult at vi får fyllt opp gatene i serien med lokale folk, og det viser tydelig at lokalsamfunnet synes det er gøy at det skjer noe, sier Ravndal.

Nesten 140 innom: Vibeke Ravndal forteller at det var nesten 140 stykker innom i løpet av den første timen.

Nesten 140 innom: Vibeke Ravndal forteller at det var nesten 140 stykker innom i løpet av den første timen. Foto:

- Viktig med lokale

Noen av de oppmøtte var en familie på fire fra Stavern.

- Vi ønsker jo gjerne å støtte opp, og det er viktig at de får med noen lokale fra både Stavern og Larvik, sier Cathrine Hill-Jensen.

De forteller også at de synes det er spennende å få vise frem området.

- Vi synes det er veldig spennende og koselig at området her blir vist frem til enda flere, for det er jo et veldig fint sted. Jeg tror vi fire satser på å ha roller som en familie som går forbi på gata eller sitter på café, smiler Hill-Jensen.

Familie på fire: Familien fra Stavern håper å få være med som statister som en familie som går forbi på gata eller sitter på cafè. F.v.: Hedvig Carlsten Hill-Jensen, Matilde Carlsten, Cathrine Hill-Jensen og Trond Carlsten.

Familie på fire: Familien fra Stavern håper å få være med som statister som en familie som går forbi på gata eller sitter på cafè. F.v.: Hedvig Carlsten Hill-Jensen, Matilde Carlsten, Cathrine Hill-Jensen og Trond Carlsten. Foto:

LES OGSÅ: Vil DU være med i Wisting-serien?

- Gøy at det skjer noe

Jonathan Grønnerød, som de siste ukene har vært aktuell med hovedrollen i Studio-Nilles forestilling «Nissen som ville bli kjendis», stilte også opp på audition i dag, både for å prøve seg som statist og for å hjelpe til med å organisere.

- Det har vært bra oppmøte her i dag, så det er gøy. Folk har stått utenfor fra halv elleve tiden, men det har fordelt seg forholdsvis jevnt utover dagen - og det er veldig deilig, forklarer Grønnerød.

Han forteller at han ikke har noe spesielt ønske om hvilken statistrolle han kunne tenke seg.

- Jeg er egentlig bare med der det trengs, jeg har ikke noe spesielle tanker rundt det. Jeg synes bare det er veldig, veldig gøy at det skjer noe i Larvik, sier han.

Gøy at det skjer noe i Larvik: Jonathan har ingen spesielle ønsker for statistrollen, men synes det er veldig gøy at det skjer noe i Larvik. F.v:  Marlene Wagle, Jonathan Grønnerød.

Gøy at det skjer noe i Larvik: Jonathan har ingen spesielle ønsker for statistrollen, men synes det er veldig gøy at det skjer noe i Larvik. F.v: Marlene Wagle, Jonathan Grønnerød. Foto:

Skryter av kommunen

Geir-Atle Johnsen forteller at filmselskapet har vært svært fornøyde med Larvik Kommunes imøtekommenhet.

- I noen tilfeller opplever jo selskapene at kommunene motarbeider dem i slike sammenhenger som dette, men det har ikke vært et eneste vondt ord å si om Larvik Kommune i dette tilfellet i det hele tatt. De har vært veldig imøtekommende og har spilt på lag med oss, avslutter Johsen.

Artikkeltags