Gå til sidens hovedinnhold

Dykket etter Xi Li i mørket

Artikkelen er over 5 år gammel

Fra fredag formiddag søkte redningsdykkere etter den savnede Xi Li utenfor Skjellvika. Da var målet å lete så lenge det var dagslys. I 21-tiden – lenge etter at det hadde blitt mørkt – avsluttet man søket for dagen.

(Sandefjords Blad)

Etter å ha søkt med redningsdykkere siden fredag formiddag, pakket letemannskapene sammen i 21-tiden. Dykkerne var i vannet til litt over halv ni.

Ifølge politiets operasjonsleder, Per Andreassen, har de ikke funnet noe under kveldens søk.

– Vi har heller ikke planer om å gjenoppta søket igjen i morgen, forteller han.

Under kveldens søk var det, i tillegg til dykkerne, to lettbåter på sjøen. Kystvakta bisto med å styre dykkerne og hadde kraftigere lys som de kunne bruke under vann. Kystvaktas båt skjermet også søkestedet fra land.

Flere politifolk ankom Skjellvika, men også de har avsluttet aksjonen for i dag.

Fikk inn nytt tips fra publikum

Det var fredag ettermiddag at redningsdykkere fra Drammensregionens brannvesen startet søk i sjøen utenfor Skjellvika. Ved 17-tiden hadde de foretatt tre dykk.

Det er i forbindelse med tips fra publikum om Xi Li-saken at det først ble sendt ut båt med sonar tidligere denne uken, og deretter dykkere fredag. 37 år gamle Xi Li har vært savnet fra et hyttefelt i Sundeskogen siden natt til 20. juni.

Rundt 100 meter rett sør for øya Møyern, og noen hundre meter ut fra land ved Sundeskogen, ankret den lille båten med dykkerne opp. Mellom hver tur ut med båten sto dykkere, brannvesen og politi og konfererte med hverandre på bryggene ved Skjellvika.

Bildeserie

Dykket i søket etter Xi Li

 

Kystvakta bisto røykdykkerne

Ved 18.30-tiden kom også Kystvakta til stedet.

Kystvaktens båt «Magnus Lagabøte» lå akkurat der hvor de siste to dykkene ble gjort.

Pressevakt ved Forsvarets Hovedkontor, Brynjar Stordalen, forklarer at Kystvakten bisto brannvesen og politi med praktisk hjelp.

– Vi er der for å støtte brannvesenets redningsdykkerne praktisk og administrativ, blant annet med å fylle luft på flaskene deres, forklarer Stordalen.

Søker på havbunnen

Fra politiets operasjonsleder, Per Andreassen, får Sandefjords Blad vite at de ikke har funnet noe som har med forsvinningen av Xi Li.

– Men alt går etter planen. Vi sjekker ut en del punkter, og utnytter dagslyset så lenge vi kan i dag, sier han tidlig fredag ettermiddag.

Ved 20.00-tiden forklarer Andreassen at punktene som redningsdykkerne sjekker er punkter som er markert som interessante ut fra videoen som ble produsert i sonar-søket.

– Blant annet har vi sjekket flere punkter som har vist seg å være forhøyninger på havbunnen, sier Andreassen.

Tidligere fredag ettermiddag fortalte krimsjef Ole Søvik at de sendte ned dykkere for å være helt sikre på hva som befinner seg på stedet.

Ga sonarbildene til politiet

Båten med sonaren kartla sjøbunnen i et triangel mellom Skjellvika, øya Fornet og hyttefeltet på Sundeskogen på Østerøya. Det var fra dette hyttefeltet at Xi Li forsvant fra natten mellom 19. og 20. juni.

Sonarbåten leverte fra seg en video etter søket i sjøen onsdag, og overlot denne til politiet torsdag. Etter å ha studert videoen, bestemte altså politiet seg for å sende dykkere ned i sjøen for å søke etter den savnede kvinnen.

Dette er Xi Li- saken

  • Forsvant fra en hytte på Sundeskogen på Østerøya, mellom klokka 23.00 søndag 19. juni og 08.00 mandag 20. juni. Bodde sammen med sin norske ektemann og parets to mindreårige barn.
  • 37 år gammel
  • 163-164 cm høy
  • Svart, halvlangt hår - litt lengre enn til skuldrene
  • Asiatisk utseende og hudfarge
  • Cirka 50 kg
  • Mørke brune eller svarte øyne
  • Snakker kinesisk og greit engelsk. Forstår noe norsk.
  • Mulig kledd i blå sportsbukse, Viking halvhøye gummistøvler, genser med lyse og mørke lilla striper, høy krage med glidelås. Har muligens rød jakke.

Kommentarer til denne saken