Yes, Mr. president

Joe Biden

Joe Biden Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I slutten av utvidet Dagsrevy torsdag fikk vi en opplevelse.

En politisk tale, som mot bakgrunn av amerikansk presidentvalg og angrep på Kongressen var innholdsmessig og retorisk en statsmann verdig.

Expresident Obama er med rette blitt omtalt som en ordets mester, her opplever vi, uten forvarsel, at kommende president Joe Biden også engasjerer og griper som han aldri før har gjort. Kanskje er det fordi han nå endelig føler seg sikker på at embetet er hans, i alle fall leverer han en intens og velformulert beskrivelse av amerikansk demokrati og fremtidshåp, uten tilbakeholdenhet med hensyn til sin forgjengers feiltrinn.

Innhold og fremføring ligger milevis unna Trumps litt hånlige betegnelse «sleepy Joe», tvert imot fremstår han som et eksempel på at vi eldre ikke bare er med, med om nødvendig kan gå foran.

Talen avsluttes, litt mindre interessant for oss, med nominasjon av personer til det kommende justisdepartementet. Men den første, innledende delen, kommer sikkert til å bli spilt om igjen på TV, etterhvert også antakelig med en inspirert norsk oversettelse. Noen vil kanskje klage litt på pompøsitet og floskler, men mange vil bli grepet av alvoret og intensiteten, som i denne sammenheng er veltruffent og gir håp for det kommende USA.

Ta noen minutter og hør denne talen om anledningen byr seg. Og hvis du er rundt 80, vær gjerne litt stolt. Retorikk går ikke nødvendigvis ut på dato.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.