Vindfjelløpstraseen, forsøpling av villmark

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rett nord for Jomfruvann lå det strødd med tørkekluter. Det lå appelsinskall og annen søppel, samt noen lecablokker der, skriver Rune Ødegård.

DEL

MeningerUndertegnede gikk på ski i deler av traseen der Vindfjelløpet går lørdag 16. februar. Løpet gikk av stabelen søndag 10. februar.

Dette leserbrev må leses under forutsetning av at min antakelse om at det er skiløperne som gikk skirennet, samt arrangørene som har stått for forsøplingen i løypetraseen, er riktig.

Hele den delen av løypa jeg gikk, og spesielt nord for Jomfruvann, lignet en sti der svin hadde gått og oppholdt seg. Det lå plastemballasje fra energi- drikker, -gelé og energibarer og plastflasker. Rett nord for Jomfruvann lå det strødd med tørkekluter av filt, trær var splintret av og det var et stort svihull i bakken som følge av bålbrenning. Det lå appelsinskall og annen søppel, samt også noen lecablokker der. Under min tur traff jeg også andre skiløpere som hadde plukket opp mye søppel.

Hva i all verden har slikt søppel i naturen å gjøre. Vedlagt følger noen bilder av kun en liten del av søppelet jeg tok med hjem.

LES OGSÅ: Rune ble overrasket over mye søppel: – Dette kjenner vi oss ikke igjen i (+) 

Jeg trodde skiløpere og deres foreninger er glade i naturen og at de ønsker å ta vare på den, men der må jeg visst tro om igjen!

Hva er det igjen av barnelærdommen om at: når man forlater et sted så skal det se minst like bra ut som når man kom dit?

Er det rart at hele naturen; sjø, vann og skog forsøples, og at temperaturen på kloden går rett til værs, når vi mennesker er slike svin?

Dersom både deltakere i og arrangører av slike arrangementer ikke skjerper seg 100 % så har de ikke noe ute i villmarken å gjøre. Da får de heller holde sine arrangementer innenfor og rundt noen avfallsdeponier der slikt søppel hører hjemme.

Så min oppfordring er klar: Rydd opp etter dere og skjerp for fremtiden. Det er noen som liker en villmark uten søppel.

Rune Ødegård

Åsgårdstrand

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags