Gå til sidens hovedinnhold

Ytringsklimaet i kommentarfeltet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Takk til Hilde Bøkestad for et godt leserbrev forrige uke, om kommentarfeltet i ØP.

Kommentarfeltet har potensial til å være et sted for dialog og diskusjon mellom lokalpolitikere, innbyggere og den kommunale administrasjonen, men slik fungerer det dessverre ikke. De fleste er lite interessert i å «debattere» på det nivået man ser i kommentarfeltet, og tar derfor – dessverre for innbyggerne – debatten andre steder.

Jeg leser Bøkestads innlegg som kritikk av ytringsklimaet, men de som ytret seg i kommentarfeltet under leste det annerledes. Bøkestad ble beskyldt for å «støtte elitenes enerett til monolog», ønske seg en presse a lá Pravda, ville «sole seg i egen viktighet og kunnskap», og å ha «et autoritært budskap om å begrense ytringsfriheten».

Ikke en eneste av dem som ytret seg tok til orde for å diskutere hvordan man kan gjøre kommentarfeltet til et sted flere kunne tenke seg å benytte seg av; en diskusjon man helt fint kunne tatt uten at Bøkestad deltok.

Den diskusjonen kommer neppe denne gangen heller, men jeg gir det et forsøk:

Kunne vi gjort noe i fellesskap for å få flere til å delta i diskusjoner i kommentarfeltet?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.